RAPORTTI: Jukurit Mestiksen finaaliin yhdettätoista kertaa!

Jukurit eteni Mestiksen finaaliin kymmennen kerran. Kuva: Mikko Rahikainen
Jukureiden ja KeuPa HT:n ottelusarja kääntyi viidennessä ottelussa Jukureille maalein 5-0 ja ottelusarja kokonaisuudessaan Jukureille 4-1.

Viidennen välieräottelun alku oli jälleen kerran tasainen ja illan ensimmäinen maali nähtiin Jukureiden ylivoimalla ajassa 9.54, kun Teemu Turunen ja Roope Ranta käänsivät kiekon viivaan Teemu Suhoselle, joka iski kiekon komealla laukauksella KeuPan verkkoon ja lukemat olivat 1-0.

Vajaa minuutti ennen erän loppua Eetu Koski kurvasi maalin takaa luukulle ja laittoi pelivälineen sähäkästi maaliin. Maaliin syöttöpiste Joonas Kalliolalle. Jukurit piti KeuPan erässä pois vaarallisilta maalipaikoilta ja toiseen erään siirryttiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

- Meidän ensimmäiset vaihdot olivat huonoja ja sitten me päästiin peliin kiinni ja saatiin omaa hyökkäyspelaamista sujumaan ja sitä myöten muutama maali, Jukureiden vastuuvalmentaja Antti Pennanen kertasi ensimmäisen erän tapahtumia.

Toinen erä alkoi tasavajaalla ja sen vuoksi toisen kaksikymppisen alku oli hieman sekava. KeuPa kuitenkin painoi kaasua ja ajoittain sai pyörityksiä Jukureiden päätyyn.

Hyvästä painostuksesta huolimatta verkot soivat toisessa päässä, kun Jarno Pavén iski kiekon Antti Karjalaisen taakse ja neljä minuuttia myöhemmin Teemu Henritius vei Jukurit ylivoimalla jo 4-0 -johtoon.

KeuPa yritti kavennusta toiseen erään ylivoimalla ilman maalivahtia, mutta riskinotto ei kannattanut ja Jukureiden Teemu Suhonen viimeisteli loppulukemat 5-0 KeuPan tyhjään maaliin.

Kolmannessa erässä KeuPa pääsi maalintekoon, mutta osumaa ei lopulta hyväksytty videotarkistuksen jälkeen ja näin ollen Jukurit voitti ottelun maalein 5-0.

- Toisen erän alussa oli meillä heikko hetki ja siinä oli se yksi momentum, jossa Kauppinen (Marko) otti tärkeän blokin 2-0 tilanteessa. Ilman sitä ottelu olisi voinut kääntyä.

- Menestyminen on oman potentiaalin maksimoimista ja KeuPa on pelannut todella vahvasti. Joukkue on hyvin valmennettu ja pelaa johdonmukaisesti jämäkkää jääkiekkoa.

- Me puolustimme kaikissa viidessä ottelussa tiiviisti ja meidän pelaamisesta kertoo se, että me ei annettu yhtään viisi vastaan viisi -maalia. Ansaittiin mennä jatkoon, Pennanen linjasi.

Maalit:

1.
09.54 1-0 YV Teemu Suhonen (Roope Ranta, Teemu Turunen)
19.09 2-0 Eetu Koski (Joonas Kalliola)

2.
31.48 3-0 Jarno Pavén (Roope Ranta, Teemu Henritius)
35.46 4-0 YV Teemu Henritius (Teemu Turunen, Teemu Suhonen)
37.33 5-0 AV TM Teemu Suhonen (Oula Palve)

3.
Ei maaleja.

Maalivahtien torjunnat:

Jukurit Christian Heljanko 5+10+7=22
KeuPa HT Antti Karjalainen 13+6+2=21 (poissa: 36.47-37.33, 39.22-40.00)

Yleisöä:

1637