RAPORTTI: Jukurit jälleen vahvempi Rovaniemellä

Joonas Sammalmaa onnistui maalinteossa. Kuva: Mikko Rahikainen
Jukurit nappasi Napapiirireissulta mukaansa kolme pistettä lähes puhtaalla pelillä voittaen RoKin 1-7 (1-3, 0-2, 0-2).

Jukureiden ja RoKin viimeistä kohtaamista oli ehtinyt vanheta vain 41 sekuntia, kun Niko Laakkonen polkaisi vauhtiin omasta päädystä ja viimeisteli 0-1 -osuman vasemmasta laidasta komealla vedolla.

Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen nähtiin Jukureiden toinen maali, kun Joonas Sammalmaa vei vieraat kahden maalin karkumatkalle rystynostolla. Kaksi minuuttia myöhemmin Oula Palven laukaus upposi ylivoimalla Paavo Hölsän vartioiman maalin yläkulmaan.

Isäntäjoukkue RoKi ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan jatkoi kovaa työtään. Taistelu palkittiin ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla, kun ylivoimalla Henri Fomin kavensi lukemiksi 1-3.

Toisessa erässä Jukurit kasvatti johtoaan kahden maalin verran. Neljännellä peliminuutilla Oula Palve viimeisteli illan toisen osumansa ja ennen toista erätaukoa Roope Ranta ei erehtynyt viimeistellessään lukemiksi 1-5.

Kolmanteen erään Jukurit lähti pelaamaan tasaisesti, eikä viikinkiryhmän tarvinnut repiä itsestään liikoja. Peruspeli tuotti kahden maalin verran tulosta, mutta aiheutti myös ryhmälle kolme peräkkäistä jäähyä. Kolmannen erän maalintekijöinä kunnostautuivat Palven tavoin toisen maalin tehnyt Ranta, joka onnistui kahden miehen ylivoimalla. Ottelun viimeisellä kympillä maalitilin viikinkipaidassa avasi Jukureiden tuorein kasvo, Eetu Koski.

Jukureiden pohjoisen reissu jatkuu huomenna, kun viikinkiryhmä kohtaa Kajaanissa sarjakakkosena majailevan Hokin.