RAPORTTI: Jukurit haki pisteet viimeisestä LeKi-kohtaamisesta

Jukurit kaatoi LeKin lopulta 1-4. Kuva: Mikko Rahikainen
Jukurit ja LeKi kamppailivat kenties viimeistä kertaa toisiaan vastaan keskiviikkona Lempäälässä. Ottelun kolmas erä kääntyi Jukureille ja viikinkiryhmä toi pisteet Mikkeliin 1-4 (0-1, 1-0, 0-3).

Ottelun avauserässä molempien joukkueiden pelaaminen oli sähäkkää päästä päähän. Ensimmäisillä minuuteilla LeKi sai pari oivaa maalipaikkaa, mutta Jukureiden maalia vartioinut Juhana Aho torjui LeKin yritykset.

Ajassa 7.01 Jukurit onnistui avaamaan illan maalitilinsä ylivoimalla. Oula Palve levitti kauniisti toiselle puolelle Roope Rannalle, jonka napakka laukaus suoraan syötöstä upposi LeKin maaliin.

Toisessa erässä Jukureiden peli oli hieman sekaisin ja LeKi käytti tilanteen itselleen edukseen. Ottelun puolenvälin jälkeen niin ikään ylivoimalla kotijoukkue avasi illan maalitilinsä, kun Daniel Mitterdorfer tasoitti lukemat 1-1:een.

Toisessa erässä Jukureille tuli hieman jobinpostia, kun Niko Laakkonen taklasi Miiko Hintziä selästä ja sai tuomioksi 2+10. LeKin ylivoimasta huolimatta tasalukemissa siirryttiin ottelun kolmanteen ja viimeiseen erään.

Jukurit heilutti tahtipuikkojaan kolmannessa erässä ja teki niitä asioita, mitä parhaiten osaa. Ajassa 46.39 illan Jukureiden parhaimmistoon kuulunut Joonas Kalliola iski ylivoimalla maalin edustan ohjauksella viikinkipaidat maalin karkumatkalle.

Kymmenen minuuttia myöhemmin jokaisessa vieraiden maalissa mukana ollut Kalliola iski illan toisensa nätillä vedolla, joka upposi LeKi-maalin etukulmaan ja lukemat olivat Jukureille 1-3.

LeKi yritti kiriä kahden maalin karkumatkaa kiinni lopussa vielä ilman maalivahtia, mutta puolitoista minuuttia ennen päätössummerin soittoa Roope Ranta viimeisteli myös illan toisensa ja iski loppulukemiksi 1-4.

- Edellisellä vierailulla Lempäälässä oli hieman vaikeaa, mutta nyt tuntui, että olimme hieman hallitsevampi osapuoli. Silti sai vääntää tosissaan ja onneksi jaksettiin, Jukureiden vastuuvalmentaja Antti Pennanen kommentoi lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.