RAPORTTI: Jukureille yhdeksäs Mestiksen runkosarjavoitto!

Oula Palve nousi ratkaisijaksi jatkoajalla. Kuva: Mikko Rahikainen
Jukurit kamppaili Savonlinnassa Mestiksen runkosarjan voitosta ja samalla eteläsavolaisjoukkueet kohtasivat toisensa ehkä viimeistä kertaa. Jännittävän ottelun ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla.

Ensimmäinen erä alkoi tunteikkaasti ja pelin intensiteetti parani ottelun edetessä. Savonlinnalaisyleisön riemuksi illan avausosuman ja ensimmäisen erän ainokaisen iski kotijoukkue ajassa 7.03. Maalintekijä Joonas Hyttinen pääsi laukomaan kiekon Jukureiden verkkoon alivoimalla Jukureiden oman virheen jatkotilanteesta.

Toinen erä kulki Jukureiden hallinnassa ja useista paikoista huolimatta viikinkiryhmä ei onnistunut tasoittamaan ottelua ja SaPKo puolestaan laittoi kiekon maaliin tarjotuista paikoista. SaPKon 2-0 -osuman ohjasi maalin edestä Samu Markkula ja 41 sekuntia myöhemmin hyökkääjä Tomi Wileniuksen laukaus upposi Mika Norjan selän taakse ja lukemat olivat kotijoukkueelle jo 3-0.

SaPKon kolmannen maalin jälkeen Jukurit vaihtoi maalivahtia, Mika Norjan tilalle tolppien väliin luisteli Juhana Aho ja runsaslukuinen faniyleisö toivoi viikinkiryhmän heräämistä viimeistään tässä vaiheessa.

Kolmannessa erässä Jukurit sai laadukkaita laukauksia SaPKon maalia kohti. Erää oli pelattu reilut 7 minuuttia, kun Jukurit päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä. Maalinedustatilanteen päätteeksi Marko Kauppinen laittoi kiekon SaPKo-vahti Aleksandar Georgievin taakse ja Talvisalon taululla loisti lukemat 3-1.

Viikinkilaivan nokka oli käännetty ja joukkue lisäsi tuulta purjeisiin. Erän puolenvälin jälkeen SaPKon Nikke Kettukangas koukki itsensä jäähylle ja Jukurit kavensi ottelun 3-2:een ylivoimalla Oula Palven toimesta.
Kaksi minuuttia myöhemmin Miro Mäkinen voitti hyökkäyspään aloituksen ja Teemu Turunen tasoitti ottelun lukemiksi 3-3 upealla laukauksella. Näissä lukemissa joukkueet taistelivat kolmannen erän loppuun ja ratkaisua haettiin jatkoajalla.

Jatkoajan alussa SaPKolla oli muutamakin paikka ratkaista ottelu, mutta jännittävien hetkien päätteeksi Jukureiden Palve karkasi läpiajoon SaPKon menetettyä kiekon hyökkäysalueella. Jatkoaikamaali oli Palven kauden 29. osuma.

- SaPKo oli tänään tosi hyvä, vei peliä ja oli niskan päällä. Meiltä loppuun hyvä nousu, sitkeä joukkue löysi keinot voittaa tämä ottelu, Jukureiden vastuuvalmentaja Antti Pennanen tiivisti ottelun lehdistötilaisuudessa.

Jukurit voitti SaPKon Talvisalossa jatkoajalla lukemin 3-4 ja kahden pisteen voitto tarkoittaa samalla sitä, että viikinkiryhmä varmisti Mestiksen yhdeksännen runkosarjavoittonsa.