RAPORTTI: Jukureille täysi pistepotti Mestiksen historiallisessa runkosarjapäätöksessä

Roope Ranta iski Jukureiden avausmaalin aivan maaliviivalta. Kuva: Mikko Rahikainen
Jukurit ja Jokipojat kohtasivat lauantaina Mestiksen runkosarjan päättävässä ottelussa Kalevankankaalla. Hyvä ja intensiivinen ottelu päättyi lopulta viikinkilaumalle maalein 5-2 (2-1, 1-0, 2-1).

Kiihkeän kamppailun alku oli mielenkiintoinen, sillä ottelussa mentiin päästä päähän ennen tilastojen merkitsemisen alkua. Ajassa 09.06 Jukureiden Roope Ranta onnistui laittamaan kiekon verkkoon aivan maaliviivalta.

Kahdeksan minuuttia myöhemmin Niko Laakkosen tarkka laukaus upposi Jokipoikien maalin yläreunaan ja lukemat olivat 2-0. Jukureiden iloa ei kestänyt pitkään, sillä 15 sekuntia myöhemmin Jokipoikien Joel Olkkonen kavensi lukemiksi 2-1 ja maali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

Toinen erä oli tasaista vääntöä ja mielenkiintoisia hetkiä nähtiin molemmissa päissä kenttää. Erän ainut maali nähtiin ajassa 24.29, kun ylivoimalla Teemu Henritiuksen laukaus puhui ja mediakuutiolla loisti lukemat 3-1.

Kolmanteen erään siirryttiin Jukureiden komennossa. Jokipoikien ylivoiman aikana Jukurit koki illan toisen takaiskunsa, kun Janne Väyrynen kavensi vieraat maalin päähän.

Jukurit kuitenkin sisuuntui Jokipoikien tekemästä kavennusmaalista ja loppuun asti painettiin Jukureiden vauhdissa. Ylivoimalla Niko Laakkonen viimeisteli illan toisensa ja vain reilu minuutti myöhemmin Oula Palve räjäytti Kalevankankaan 5-2 –loppulukemiksi jääneellä osumallaan. Oulan osuma oli jo hyökkääjän pistetilastoissa piste numero 71. Tällä osumalla Palve sivuaa Tero Forsselin yhden kauden piste-ennätystä.

Jukureiden kenraaliharjoitus pudotuspelejä varten päättyi siis lukemiin 5-2 ja näin ollen kolme pistettä jää myös Mikkeliin. Lisäksi Oula Palven nimi kirjataan Mestiksen historiatietoihin.