RAPORTTI: Jukureille kolme pistettä kolmannen erän heräämisellä

RoKi taisteli Jukureiden kanssa tasaiseen tahtiin kaksi erää. Kotijoukkue heräsi kolmannessa erässä voittaen lopulta maalein 4-1 (1-0, 0-1, 3-0).

RoKi saapui Etelä-Savon vieraskiertueelle kovalla taistelutahdolla. Hyvä puolustuspään pelaaminen saattoi kotijoukkueen ajoittain erittäin ahtaalle ja Jukureiden tahmea ote näkyi myös jäähymäärässä läpi ottelun.

Ensimmäisessä erässä Jukurit otti peräti viisi kahden minuutin rangaistusta ja RoKi yritti saada ylivoimaansa toimimaan Jukureiden hyvää alivoimaa vastaan. Illan ensimmäinen osuma nähtiin RoKin ensimmäisen jäähyn aikana.

Oula Palve purjehti maalin takaa keskelle hakien syöttöpaikkaa, mutta laukoikin kiekon itse maalin alanurkkaan ja vahvisti paikkaansa Mestiksen pistepörssin kärjessä. Tähän maaliin syöttöpinnat Marko Kauppiselle ja Timo Hiltuselle.

Me otettiin siihen alkuun vähän huonoja jäähyjä ja se sekoitti meidän peliä. Sen lisäksi RoKi oli hyvin sitoutunut omaan pelisuunnitelmaansa ja puolusti meitä vastaan tosi laadukkaasti ja sitkeästi, Jukureiden vastuuvalmentaja Antti Pennanen tuumi.

Ottelu pysyi tasaisena myös toisessa erässä ja siitä osoituksena RoKin 1-1 -tasoitusmaali. Toista erää oli pelaamatta enää noin neljä minuuttia, kun vieraiden Hannu Erkkilä pääsi ujuttamaan kiekon Jukureiden maaliin Juhana Ahon selän taakse aivan nollakulmasta.

Joonas Sammalmaa iski loppulukemat 4-1 rangaistuslaukauksella.

Kolmanteen erään siirryttiin tasalukemissa ja erän alussa Aho oli mies paikallaan pysäyttäessään vastustajan läpiajon. Jukurit haki peliin uutta ilmettä ja lisää energiaa ketjumuutoksilla.

Jukureiden valmennustiimin pelaajasiirrot ketjuista toiseen alkoivat tuottaa tulosta kolmannen erän puolivälin jälkeen. RoKille vihellettiin kolme peräkkäistä jäähyä ja kahden miehen ylivoimalla Jukurit onnistui Joonas Sammalmaan toimesta viemään lukemat 2-1:een.

Kaksi minuuttia myöhemmin RoKin maalilla ajoittain hienoja torjuntoja napsinut Toni Eskelinen sai kaivaa kiekon kolmannen kerran selkänsä takaa. Jukureiden kolmannen maalin pohjusti kaksikko Roope Ranta – Oula Palve, minkä jälkeen kokoonpanoon palanneen Jaakko Turtiaisen oli helppo viimeistellä numerot 3-1.

Loppulukemiksi kirjattiin 4-1, Joonas Sammalmaan viimeistellessä illan viimeinen maali rangaistuslaukauksella. Tällä osumalla Sammalmaa myös nousi pistepörssin neljännelle sijalle, joukkuetovereidensa pitäen myös kolmea ensimmäistä kärkisijaa.

Se, että meillä taisi olla yhdeksän laukausta maalia kohden 40 minuutin jälkeen, ei ollut ihan sitä mitä sen pitäisi olla. Siitä alettiin pelata vähän jämäkämmin.

Oltiin tuossa kolmannessa sitten tehokkaita. Kaikkein isoin ja positiivisin viesti menee tuonne meidän alivoimapelaamiseen. Tapettiin hyvin viisi vastaan kolme ja viisi vastaan neljä -tilanteita pois ja siinä oli hyvä meininki, Pennanen kommentoi joukkueen heräämistä.

Jukureiden kuuden kotiottelun putki on näin aloitettu 4-1 -voitolla RoKista. Kotiottelut jatkuvat keskiviikkona, kun Kalevankankaalla vierailee JYP-Akatemia.