RAPORTTI: Jukureiden viimeinen vierailu Joensuussa venyi voittolaukauksille

Timo Hiltunen onnistui maalinteossa ylivoimalla. Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo
Jokipojat ja Jukurit kohtasivat lauantai-iltana Mestiksen runkosarjassa viimeistä kertaa susirajalla. Aina voittolaukauksille asti venyneessä ottelussa Jukurit oli parempi 3-4.

Ottelu alkoi tasaisesti ja hieman tunnustellen. Seitsemän peliminuutin jälkeen Marko Kauppisen komea laukaus upposi Jokipoikien verkkoon ja peli oli Jukureille 0-1. Jukurit otti johtomaalin jälkeen kaksi jäähyä, joiden myötä pelin kulku alkoi kääntymään kotijoukkueelle. Tästä huolimatta toiseen erään siirryttiin Jukureiden maalin komennossa.

Toisen erän alkuun Jokipoikien Jesse Jormanainen tasoitti lukemat 1-1:een, eikä erän aikana enempää maaleja nähty.

Kolmannessa erässä alkoikin tapahtua. Jokipoikien Juuso Kaijomaa komennettiin jäähylle huitomisesta ja Teemu Turunen tarjoili upeasti Timo Hiltuselle, joka ei epäröinyt kiekon kanssa, vaan laukoi kiekon tarkasti ohi Jokipoikien maalivahti Timo Niemen.

Viisi minuuttia myöhemmin Janne Väyrynen tasoitti lukemat 2-2:een. Hetki tasoitusmaalin jälkeen Jukureiden vastuuvalmentaja Antti Pennanen otti aikalisän ja herätteli joukkuettaan.

Noin yhdeksän minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä Esa Lehikoinen huudatti kotiyleisöä viemällä Jokipojat 3-2 -johtoon. Jukurit reagoi ottamalla maalivahdin pois, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä kaksi minuuttia.

Jukureiden pitkän pyörityksen päätteeksi puolustaja Teemu Suhonen laukoi ja Timo Niemi sai kaivaa kumilätkän selkänsä takaa. 3-3 -lukemissa siirryttiin jatkoajalle, jossa Jukurit pelasi kaksi minuuttia alivoimalla. Jokipoikien epäonnistuttua ylivoimalla, ratkaisua jouduttiin hakemaan voittolaukauksilla.

Kolmen laukojan jälkeen tilanne oli edelleen tasan, kun kukaan laukojista ei ollut vielä onnistunut maalinteossa. Voitto selvisi neljännessä laukojaparissa, kun Roope Ranta viimeisteli Jukureiden 3-4 voitto-osuman. Näin ollen kaksi pistettä matkaa Jukureiden mukana Mikkeliin.