OTTELURAPORTTI: Viikinki ojensi kotkaa Kokkolassa

Jukurit kaatoi Vaasan Sportin pitkän kaavan kautta.
15-vuotias puolustaja Mikko Kokkonen keräsi tärkeitä peliminuutteja Kokkolan illassa.

Mikkelin Jukurit raapi voiton Vaasan Sportista Kokkolassa torstai-iltana pelatussa harjoitusottelussa.

Tasainen taisto eteni aina voittolaukauskilpailuun asti, jossa Jukurit kairasi 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0) -loppunumerot.

Illan heimopäälliköksi nousi hyökkääjä Nestori Lähde. "Nessu" kihautti Jukurien 1-1-tasoituksen varsinaisella peliajalla ja upotti illan päätteeksi myös ratkaisevan maalin voittolaukauskilpailussa.

- Hyvä startti saatiin peliin, mutta rytmi karkasi vähitellen turhien jäähyjen muodossa. Pukukopissa päätettiin parantaa päätöserään ja se päätös pidettiin, summasi Lähde torstai-illan pelillistä ilmettä.

Mikkeliläiset muistavat Lähteen suurien maalien miehenä. Edellinen osuma viikinkipaidassa syntyi keväällä 2015 Mestiksen finaaleissa. Ja sillä maalillahan juhlittiin mestaruutta.

- Paikka kun tulee, niin silloin tehdään. Niinhän se on aina minun kohdallani ollut. Tiedän vahvuuteni ja ymmärrän roolini joukkueessa. Töitä, töitä ja lisää töitä.

Jukurien apuvalmentaja Juuso Hahl lasketteli otteluanalyysiaan levollisin mielin. Matka on yhä kesken, vaikkakin voitto lämmitti mieltä Kokkolan viileässä illassa.

- Pelillisesti kaksijakoinen ottelu. Näkisin, että lopputulos oli kuitenkin ansaittu. Teimme sitkeästi asioita ja lopputulos ilahduttaa ilman muuta. Paljon positiivisia havaintoja kirjattiin vihkoihin, mutta niitähän me emme voi tässä yhteydessä paljastaa, Hahl linjasi.

Jukurit ja Sport kohtaavat uudestaan heti huomenna perjantaina. Pelipaikkana Sportin kotiareena Kuparisaaressa Vaasassa.

- Vaasassa edessä on ärsytetty kotijoukkue, mutta mikäpä sen parempaa viikon päätteeksi. Lähdetään ryhdillä kohti Vaasaa. Pitkä ja antoisa viikko on hyvä päättää kunnon taisteluun, summasi Hahl.

Voitokkaan ottelun tilastot voit nauttia täältä.