Otteluennakko: Viikonlopun tuplassa vastassa Kärpät ja Sport - "Nöyränä lähdetään, mutta ei nöyristellen"

Kautensa voitolla avannut jukuriryhmä suuntaa viikonlopuksi reissuhommiin, kun edessä ovat vierasottelut Kärppiä ja Sportia vastaan.

Aleks Haatanen kaipaa lisää jämäkkyyttä puolustuspelaamiseen.


Jukurit sai kauteen kaipaamansa alun, kun se kaatoi HPK:n selvin 7-3-lukemin. Kolmannen erän alun synkkää hetkeä lukuunottamatta peli oli mikkeliläisryhmä hallussa ja piti hämeenlinnalaisryhmän kurissa alusta loppuun.

Mikkeliläisryhmän pelaaminen oli etenkin hyökkäyspäässä vahvaa, sillä se loi ottelussa runsaasti paikkoja. Ylivoimalla joukkue oli myös tehokas iskettyään neljä ylivoimamaalia. Onnistumisia tuli laajalta rintamalta, mutta tehokkaimmin kautensa aloittivat hattutempun iskenyt Max Ellis ja häntä 1+3-tehoilla säestänyt Peter Abbandonato.

- Oltiin tehokkaita, ylivoima toimi ja sillä päästiin vähän karkuun. Kolmannessa erässä sitten me otettiin jäähyt ja kaveri teki maalit, mutta se on jääkiekkoa ja siitäkin päästiin hyvin läpi, kertasi kauden avausmaalinsa tiistaina tehnyt Aleks Haatanen HPK-ottelua.

Viikonlopun jukurijoukkue viettää tien päällä, kun edessä on kaksi vierasottelua. Torstaina bussin nokka otti suunnakseen reissun ensimmäisen etapin, Oulun, jossa Kärppiä vastaan kamppaillaan perjantaina. Lauantaiksi matka jatkuu Vaasaan Sportin vieraaksi.

- Voitto ekasta pelistä, niin tietysti helpompi lähteä reissuun. Nyt saadaan vähän pidempi bussimatka, niin päästään vielä paremmin tutustumaan jengin kanssa, Haatanen toteaa.

- Pitää saada pidettyä tuo sama erikoistilannepelaaminen kuin tiistaina ja olla vähän jämäkämpi omassa päässä, niin hyvä varmasti tulee.

Kärpät aloitti sarjakautensa tiistaina Vaasassa, jossa se oli tiukoilla Sportin vieraana. Oululaisryhmä kuitenkin lopulta käänsi kamppailun edukseen Reid Gardinerin jatkoaikamaalilla 3-2-lukemin.

Ville Mäntymaan alaisuudessa jatkava oululaisryhmä on vahvistunut kesän aikana useilla nimekkäillä vahvistuksilla, kun JYPissä maaleja paukutelleen Gardinerin lisäksi oululaisnippuun liittyivät muun muassa Jukureista kahdelta edelliskaudelta tuttu Michal Kovarcik, KooKoossa tehoillut Ben Tardif ja Saksasta Liigaan palannut Patrik Virta. Heidän lisäkseen myös Liigan viime kauden maalikuningas Teemu Turunen jatkaa pelejään kärppäpaidassa.

- Haaste on kovin mahdollinen. Huippujoukkue kotona vastassa, niin nöyränä lähdetään, mutta ei nöyristellen. Meillä on hyvä pelisuunnitelma ja mennään sinne hyvissä ajoin. Kaikki toivottavasti osaavat valmistautua ja tietävät mihin ovat menossa. Se on myös valmennuksen osa valmistaa joukkuetta, että pystytään näyttämään, mitä sieltä tulee vastaan unohtamatta kuitenkaan niitä meidän omia vahvuuksia, ennakoi päävalmentaja Marko Tuomainen Kärpät-ottelua.

Lauantaina vastassa olevassa Sportissa isoimmat muutokset ovat tulleet penkin taakse, kun Risto Dufvan seuraajana komennon otti myös Jukureista tuttu Juuso Hahl, jonka apuvalmentajina toimivat KooKoosta siirtynyt Janne Grönvall sekä Tommo Nukari.

Vaasalaismiehistössä johtohahmoina jatkavat tutut ruotsalaiset Axel Holmström, Simon Hjalmarsson, Sebastian Stålberg ja Johan Sundström. Hyökkäykseen uutena kasvona liittyi KooKoossa pisteitä nakutellut Linus Andersson, joka on kuitenkin tällä hetkellä vielä viikkoja sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Puolustuksessa liigakentille paluun tehneen Otso Rantakarin lisäksi uutta verta joukkueeseen tuovat ruotsalainen Viktor Lang, Miro Karjalainen sekä jukuripaitaakin urallaan kantanut Samuli Piipponen, joka on tällä hetkellä kuitenkin poissa peleistä loukkaantumisen vuoksi.