Otteluennakko: Viikonloppuna vääntämään Turkuun ja hakemaan revanssia Espoosta

Jukurit lähtee viikonlopuksi jälleen tien päälle, kun se kamppailee vieraskaukalossa TPS:aa ja Kiekko-Espoota vastaan.


Jukurien pistepussi ei saanut täytettä keskiviikkona Kiekko-Espoota vastaan, vaikka peliesitys mikkeliläisryhmältä olikin varsin pirteä. Espoolaiset rokottivat tehokkaasti omissa hetkissään ja Jukurien päätöserässä esittämä loppukiri jäi lopulta hieman vajaaksi, joten pisteet matkasivat Espooseen 6-4-numeroin.

- Henkisesti aika haastava peli. Erien alkuun kaveri teki aika halvalla maalit meille ja 4-0-tilanteesta lähdettiin sitten kuromaan toisessa erässä. Hienosti joukkue nousi taistelemaan aidosti vielä pisteistä, mutta etumatka kaverilla oli liian iso tällä kertaa. Paljon hyvää, mutta samalla löydetään paljon asioita, joita pystytään tekemään paremmin ja olemaan huolellisempia, jotta peli pysyy paremmin kasassa, summasi valmentaja Jesse Welling.

Sarvipäät lähtivät keskiviikon otteluun hieman kolhuja kokeneella ryhmällä, sillä sivussa oli useampia vakiokokoonpanon pelaajia sairastelujen ja loukkaantumisten vuoksi. Hyökkäyspäässä vahvoja näyttöjä antoivat varsinkin liigauransa ensimmäiset maalit iskeneet Thomas Olsen ja Alex Berardinelli, joista molemmat rohmusivat kaikkiaan kolme tehopistettä.

Torstaina joukkue sai myös vahvistusta, kun hyökkääjä Alexander Ruuttu liittyi mikkeliläisryhmään. Urallaan yli 400 liigaottelua pelanneen Ruutun sopimus ulottuu marraskuun maajoukkuetaukoon saakka. 31-vuotias hyökkääjä on mikkeliläisryhmän mukana jo viikonlopun vierasreissussa.

- Hienoa saada hänet mukaan varsinkin kun meillä on nyt pelaajia poissa. On kuitenkin kokemusta jo tästä sarjasta ja pystyy sitä kautta auttamaan joukkuetta. Hän ei ole tietysti pelannut vielä tällä kaudella, niin täytyy olla myös kärsivällinen hänen suhteen, Welling kertoi.

Jukureilla on edessään jälleen viikonlopun vierasreissu, jonka joukkue aloitti jo torstaina matkaamalla kohti Turkua. Perjantaina mikkeliläisryhmällä on vastassa TPS.

Turkulaistenkin kauden aloitus on ollut tuloksellisesti alavireinen, sillä neljästä ottelustaan se on voittanut vain yhden. Avauskierroksella se kaatoi Tapparan voittolaukauksilla, mutta sen jälkeen tilille on tullut kolme tappiota, joista kaksi on tullut varsinaisen peliajan jälkeen. Keskiviikkona turkulaisryhmä taipui Ilveksen vieraana 4-2-lukemin.

TPS:n miehistö jatkaa viime kaudelta tutulla rungolla, kun ryhmässä nähdään muun muassa kesken viime kauden joukkueeseen liittynyt ruotsalaiskaksikko Lukas Wernblom-Max Lindroth, konkaripuolustjaa Oliver Lauridsen, tehokkaan kauden pelannut Viljami Marjala sekä Jukureissakin urallaan esiintynyt Petrus Palmu. Uusia kasvoja turkulaismiehistössä ovat mikkeliläisillekin tuttu Markus Oden, Saksasta saapunut Jean-Christophe Beaudin sekä AHL:ssä viime kaudet pelannut Carter Savoie, joka on ollut kuitenkin kahdesta edellispelistä sivussa.

Turkulaisten sairastuvalla tällä hetkellä ovat vielä parisen viikkoa huilaava Marjala sekä Palmu, jonka odotetaan palaavan marraskuun maajoukkuetauon tienoilla.

Viikko päätetään lauantaina Espoossa revanssipelillä Kiekko-Espoota vastaan. Keskiviikon ottelussa espoolaisten johtohahmot löytyivät puolustuksesta, kun Kasper Kulonummi teki kaksi maalia ja konkari Ville Lajunen nakutti tehot 1+2.

Espoolaisryhmäkin pelaa vielä ennen lauantain kamppailua vierasottelun perjantaina, jossa se kohtaa Lappeenrannassa SaiPan.

- Tietysti sillä mielellä lähdetään, että pystytään koko ajan parantamaan peliä. Siellä on kova peli heti perjantaina Turussa. Sellaista ehjää 60-minuuttista tietysti tavoitellaan. Meitä nyt koetellaan kokoonpanohaasteiden kanssa, mutta meillä on kuitenkin joukkueellinen hyviä pelaajia, niin keskitytään siihen ja pyritään parantamaan, Welling totesi.

Seuraa heitä

Alexander Ruuttu: Kokenut hyökkääjä tulee paikkaamaan kolhuja kokenutta mikkeliläisryhmää. Roolia on tarjolla varmasti heti ensimmäisistä peleistä lähtien.

Jean-Christophe Beaudin: Kanadalaissentteri avasi liigauransa maalihanat keskiviikkona Ilvestä vastaan. Onnistumisia turkulaisryhmä odottaa isoon rooliin hankitulta hyökkääjältä varmasti jatkossakin.

Ville Lajunen: Oli keskiviikon kohtaamisessa isossa roolissa ja johti joukkoja tehoillaan. Konkaripuolustaja nousi kolmen pisteen iltansa myötä myös Kiekko-Espoon ykköspistemieheksi.

Top5-pistemiehet

Jukurit

Max Ellis, 3. 5+1=6

Alex Berardinelli, 4. 2+3=5

Peter Abbandonato, 3. 1+4=5

Sakke Hämäläinen, 4. 0+4=4

Aleks Haatanen, 4. 2+1=3

TPS

Topias Haapanen, 4. 1+1=2

Otto Salin, 4. 1+1=2

Max Lindroth, 4. 1+1=2

Lukas Wernblom, 4. 1+1=2

Jean-Christophe Beaudin, 4. 1+1=2

Kiekko-Espoo

Ville Lajunen, 4. 2+3=5

Heikki Liedes, 4. 0+4=4

Cameron Hillis, 4. 2+1=3

Peter Quenneville, 4. 2+1=3

Kasper Kulonummi, 4. 2+1=3