Otteluennakko: Viikon ensimmäisessä Lukon kimppuun

Tappioputkensa lauantaina katkaissut Jukurit aloittaa uuden viikon kotikaukalossa, kun saa keskiviikkona Let´s Go Areenalle vieraakseen Lukon.


Jukurit pisti viikonlopun avauksessa perjantaina HIFK:llekin tiukasti kampoihin ja hallitsi ajoittain pelitapahtumia, mutta joutui taipumaan 4-2-lukemin. JYPin vieraana lauantaina mikkeliläisryhmä lopulta sai tappioputkensa poikki, kun tehokkaan avauserän siivittämänä se nappasi täydet pisteet 4-1-lukemin.

- Johtoasemassa pelaaminen sujui yllättävän hyvin. Siinä on aina vähän eri fiilis, kun pelataan johtoasemassa kuin että jahdataan takaa. Johtoasemassa ei tarvitse väkisin rakentaa maalipaikkoja ja pakottaa tilanteita, vaan pystyt enemmän ajattelemaan puolustuksen kannalta tilanteita, totesi päävalmentaja Marko Tuomainen.

- Positiivinen fiilis jäi lauantaista, kun saatiin voitto pitkästä aikaa. Varsinkin siitä miten lähdettiin peliin ja saatiin onnistumisia. Päästiin johtoasemassa pelaamaan, kun viime aikoina ollaan eka erän jälkeen usein oltu takaa-ajamassa. Erilainen kokemus joukkueelle.

JYP-voiton takuumiehenä oli maalinsuulla liigadebyytin tehnyt Matthieu Herpin, joka pysäytti maalilla 30 laukausta ja piti joukkuetta pystyssä jyväskyläläisten etenkin toisessa erässä painaessa kovaa päälle. Peter Abbandonato puolestaan iski ottelussa tehot 1+2 ja nousi mikkeliläisryhmän pistekärjeksi tehoilla 3+9.

Lauantain ottelussa sarvipäiden sisäisen maalipörssin kärkipaikkaa jakamaan nousivat Aleks Haatanen ja Alexander Ruuttu, joista molemmat ovat tehneet Max Ellisin tapaan viisi maalia.

- Onnistumiset on tietysti kivoja, mutta enemmän sytytti se, kun lauantaina voitettiin. Se oli huikeaa, Ruuttu sanaili.

Viime viikon sivussa sairastumisen vuoksi ollut Markus Ruusu on palannut jo joukkueen mukaan. Eetu Anttila, Ellis ja perjantain ottelussa itseään loukannut Kim Johansson ovat puolestaan sivussa ja palaavat tällä tietoa ensi viikolla takaisin kokoonpanoon.

Keskiviikkona Let´s Go Areenalle vierailulle saapuva Lukko on aloittanut kauden vaihtelevasti. 12 ottelusta raumalaisryhmällä on kuusi voittoa ja kuusi tappiota. Viime viikolla Lukko kaatoi kotikaukalossaan HPK:n 5-0-lukemin, mutta lauantaina se taipui Tapparan vieraana 4-2-tappioon.

Viime kauden tapaan Tomi Lämsän valmennuksessa jatkava raumalaisryhmä sai pidettyä riveissään viime kauden runkopelaajistaan muun muassa Sebastian Revon, Steven Jandricin, Jakob Stenqvistin sekä Westerholmin veljekset Pathrikin ja Ponthuksen.

Uusia vahvistuksia raumalaismiehistössä ovat muun muassa paluun Raumalle Pohjois-Amerikasta tehnyt Antti Saarela, yliopistokiekkoa viime vuodet pelannut Jami Krannila, lähes 150 NHL-otteluakin pelannut Karson Kuhlman, AHL-taustaiset Patrik Khodorenko ja Alex Peters sekä Jukureissakin viime kaudella piipahtanut Anton Olsson.

Pohjois-Amerikasta tälle kaudelle Raumalle myös siirtynyt puolustaja Kim Nousiainen on tällä hetkellä raumalaisten sairastuvalla.

- Todella kova joukkue tulee vastaan. Siellä on kokemusta, todella taitavia pelaajia ja luistelu- sekä kamppailuvoimaa. Kaiken pitää onnistua nappiin, jos voittaa halutaan huomenna. Erien aluissa, etenkin ensimmäisessä pitää olla tarkempana, ettei oltaisi aina takaa-ajoasemassa. Niissä pitää olla todella huolellinen. Tietysti ylivoimaan pitää saada myös tehoja lisää. Luodaan siinä paikkoja, mutta viime aikoina ei ole tullut haluttua tulosta. Alivoima oli viime pelissä vahvaa ja sen pitää jatkaa samalla tasolla, ennakoi Tuomainen.

- Kova vastus on tiedossa taas. Yritetään pelata vain samalla tavalla kuin ollaan pelattukin. Viime pelistä saatiin voitto, niin pyritään jatkamaan siitä. Tietysti voitto toi hyvän fiiliksen, mutta pitää myös ymmärtää, että se oli vain yksi peli. Huomenna on taas uusi matsi ja siinä pyritään samaan, Ruuttu muotoili.

Seuraa heitä

Alex Berardinelli: Viikonlopun peleissä löysi jälleen tehoja hieman hiljaisemman jakson jälkeen keräämällä kolme syöttöpistettä ja niitä vikkeläliikkeinen hyökkääjä pyrkii varmasti saamaan lisää.

Niclas Almari: Vahvana oman pään pelaajana tunnettu puolustaja kantaa yllättäen tällä hetkellä Lukon kultakypärää tehoilla 3+8. Viime peleissä on ollut myös pistevireessä merkkauttamalla edellisiin viiteen peliin tehot 0+5.

Top5-pistemiehet

Jukurit

Peter Abbandonato, 11. 3+9=12

Alex Berardinelli, 14. 3+9=12

Aleks Haatanen, 12. 5+3=8

Sakke Hämäläinen, 14. 1+7=8

Max Ellis, 6. 5+2=7

Lukko

Niclas Almari, 12. 3+8=11

Jami Krannila, 12. 6+3=9

Steven Jandric, 12. 5+4=9

Karson Kuhlman, 12. 3+6=9

Jakob Stenqvist, 12. 0+9=9


Jukurit-Lukko pelataan Let´s Go Areenalla keskiviikkona 16.10. kello 18.30. Ovet avataan tuntia aiemmin! Liput matsiin saat hankittua Jukurit Shopilta ja lippu.fi/jukurit! Ottelussa on voimassa myös opiskelijoiden heimoetu: sisäänpääsy+juoma 12€ opiskelijakortilla tai- haalareilla.

Ottelu on myös OP Suur-Savon omistaja-asiakkaiden etuottelu - omistaja-asiakkaat voivat lunastaa OP Mobiilista otteluun kakkoskategorian lipun 10 eurolla!


Jukurit nähdään kotikaukalossa keskiviikkona Lukkoa vastaan.

Keskiviikkona pelataan OP Suur Savon omistaja-asiakasottelu Let´s Go Areenalla. Vieraaksi kiimaiseen keskiviikkoillan Liiga-koitokseen saapuu Rauman Lukko.

Lue lisää