Otteluennakko: Savon derby ja Let´s Go Areenan lauantaisauna viikonlopun ohjelmassa

Jukureilla on edessään paikallispelihenkinen viikonloppu. Perjantaina kamppaillaan Savon derby Kuopiossa ja lauantaina Let´s Go Areenalle vieraaksi saapuu KooKoo.

Alexander Ruuttu on viikonloppuun lähdettäessä kolmen ottelun pisteputkessa.


Jukurit katkaisi viiden ottelun voitottoman putkensa keskiviikkona. Mikkeliläisryhmä näytti sitkeytensä nousemalla päätöserässä kahden maalin takaa johtoon ja lopulta jatkoajalla 4-3-voittoon Peter Abbandonaton tekemällä osumalla.

Alexander Ruuttu jatkoi Ässiä vastaan pisteputkeaan kolmeen otteluun iskemällä tärkeän kavennusmaalin. Sakke Hämäläinen ja Niklas Peltomäki puolestaan viimeistelivät keskiviikon kamppailussa kauden avausmaalinsa.

- Nousujohteinen peli oli meiltä. Ässät paineisti hyvin alussa ja oltiin siinä vaikeuksissa. Voitti mailakamppailuita paljon ja aika meidän puolustusalueella jäi aika isoksi. Sitten kun päästiin itse hyökkäysalueelle, niin saatiin kyllä luotua hyviä paikkoja. Pitää ottaa se oppi mukaan, että puolustusalueella sama terävyys kamppailuissa kuin hyökkäysalueella, niin ei tarvitse siellä niin paljon aikaa viettää, summasi päävalmentaja Marko Tuomainen.

Jukurit sai Ässät-otteluun sairastupaansa jo tyhjemmäksi ja nyt myös Viljam Sandvik on toipunut pelikuntoon. Keskiviikon pelin kesken jättäneen Jesper Piitulaisen kuntoa puolestaan tarkkaillaan päivä kerrallaan. Päivä kerrallaan tarkkailussa ovat myös alkuviikosta jatkotutkimuksissa käynyt Thomas Olsen, Eetu Anttila ja Kasper Soini.

Perjantaina Jukureilla on edessään runkosarjan ensimmäinen Savon derby, kun joukkue matkaa KalPan vieraaksi Kuopioon. Harjoituskaudella savolaiset kohtasivat kertaalleen ja tuolloin KalPa oli tehokkaan toisen eränsä ansiosta vahvempi 6-2-numeroin.

KalPa on aloittanut kautensa kolmella voitolla ja kahdella tappiolla. Tämän viikon pelit kuopiolaisryhmä aloitti tiistaina Tapparan vieraana, josta tuloksena oli 3-1-tappio. Kotikaukalossaan Niiralassa KalPa on voittanut tämän kauden molemmat runkosarjaottelunsa.

Kuopiolaisten tehokkain alkukaudesta on ollut kokenut Jaakko Rissanen tehoilla 2+3. 34-vuotias keskushyökkääjä on tällä hetkellä kolmen ottelun pisteputkessa.

- Odottavaisin fiiliksin lähdetään peliin. Todella kova kotijoukkue vastassa. Meidän pitää kerätä taas energiaa keskiviikon pelin jälkeen ja huomenna taas katsotaan, ketä saadaan kokoonpanoon. Siitä sitten tehdään sotasuunnitelmat ja lähdetään reissuun, totesi päävalmentaja Marko Tuomainen.

- Luistelu, kamppailuepelaaminen ja reagointi viisikkona on heidän vahvuuksia, jotka mekin halutaan tuoda meidän peliin joka ilta. Tietysti päivän kunto ja vireystila ratkaisee kamppailuissa ja luistelussa. Meidän pitää tehdä valmistautuminen huolella ja olla valmis myös auttamaan kiekollista tai kiekotonta pelaajaa, jotta saadaan pelin hallinta meille.

Viikon päätteeksi sarvipäät pelaavat vielä lauantaina kotikaukalossa, johon vieraaksi saapuu KooKoo. Jukurit oli joukkueiden harjoituskauden kamppailussa Imatralla vahvempi 4-0-lukemin.

Kouvolalaisten kauden alku on ollut hieman alavireinen, kun viidestä ottelusta joukkue on napannut kaksi jatkoaikavoittoa ja kolme varsinaisen peliajan tappiota. Vielä ennen Mikkelin vierailua KooKoo pelaa perjantaina kotonaan Sportia vastaan.

Kouvolalaisten kultakypärää kantaa kanadalaishyökkääjä Riley Sawchuk tehoilla 4+1. Hän on viimeistellyt kolmeen edelliseen otteluun tehot 2+1.

Seuraa heitä

Sakke Hämäläinen: Tunnollinen keskushyökkääjä on tehnyt alkukaudesta tasaisesti tehoja ja Ässiä vastaan syntyi kauden ensimmäinen kihauskin. Avasiko onnistuminen ketsuppipullon kunnolla?

Patrick Curry: Yhdysvaltalaishyökkääjä on aloittanut kauden KalPassa tehokkaasti, kun viiteen otteluun ovat syntyneet tehot 1+3. Kuinka käy hyökkääjän ensimmäisessä savolaisväännössä?

Riley Sawchuk: KooKoon alkukauden tehomies on osunut jo neljästi ja johtaa joukkueensa sisäistä pistepörssiä.

Top5-pistemiehet

Jukurit

Alex Berardinelli, 7. 3+5=8

Max Ellis, 4. 5+2=7

Peter Abbandonato, 4. 2+4=6

Sakke Hämäläinen, 7. 1+5=6

Aleks Haatanen, 6. 2+2=4

KalPa

Jaakko Rissanen, 5. 2+3=5

Aleksi Klemetti, 5. 3+1=4

Matyas Kantner, 5. 2+2=4

Patrick Curry, 5. 1+3=4

Tuomas Kiiskinen, 5. 2+1=3

KooKoo

Riley Sawchuk, 5. 4+1=5

Radek Koblizek, 5. 0+4=4

Vilmos Gallo, 5. 1+2=3

David Farrance, 5. 0+3=3

Joonas Oden, 5. 2+0=2

Jukurit-KooKoo pelataan lauantaina 28.9. Let´s Go Areenalla kello 17.00. Ovet avataan tuntia aiemmin! Liput matsiin Jukurit Shopilta ja lippu.fi/jukurit!

Ottelua vietetään Oktoberfest-teemalla: Heimobuffetissa tarjolla oktoberfest-teemainen menu ja ottelussa viihdyttämässä myös livemusiikilla Emmajulia duo sekä Jari Valjakka!