Otteluennakko: Sarjakärkeä haastamaan Tampereelle ja lahtelaisia vieraita Let´s Go Areenalle

Kahden pelin viikkoa pelaava Jukurit matkaa perjantaina Ilveksen vieraaksi Tampereelle. Lauantaina on puolestaan edessä kotiottelu Pelicansia vastaan.


Viime viikonlopun ottelut KalPaa ja KooKoota vastaan eivät tuoneet täytettä Jukurien pistesaldoon. KalPaa vastaan mikkeliläisryhmä esitti vahvan peliesityksen ja vain tehottomuus viimeistelyssä erotti joukkueen pisteiltä, mutta lauantain KooKoo-ottelu oli sarvipäiltä kaikin puolin hyvin vaisu esitys.

- Meidän pelin rakenne tuottaa paljon maalipaikkoja ja hyökkäyssuuntaan ollaan oltu maaliodottamassa neljän parhaan joukossa koko ajan. Ongelma on tietysti siinä, mitä tapahtuu puolustusalueella ja millä tavalla siellä pelataan tilanteita. Ei käy kieltäminen, että pieniä epäonnen juttujakin ollut mukana, mutta niiden taakse ei saa mennä. Pitää hoitaa homma kuntoon puolustuspään kautta ja tehdä vaikka sitten yksi maali vähemmän, kunhan pelataan puolustuspää kunnolla, päävalmentaja Marko Tuomainen totesi.

Hyvässä iskussa viime peleissä ollut Aleks Haatanen iski maalin sekä KalPaa että KooKoota vastaan ja venytti pisteputkensa kolmeen otteluun. Lucas Nordsäter puolestaan viimeisteli lauantain ottelussa kauden ensimmäisen täysosumansa.

Viime viikot poissaolojen kanssa kamppailleen joukkueen sairastuvan tilannekin on paranemaan päin, sillä sivussa on varmuudella ainoastaan pitkäaikaispotilas Isaac Johnson. KooKoo-ottelussa päähän kohdistuneesta taklauksesta ulosajon saanut Max Ellis kärsii puolestaan kahden ottelun pelikieltoaan viikonlopun otteluissa.

Jukurit palaa lähes viikon tauoltaan tositoimiin perjantaina Tampereella, jossa se kohtaa sarjakärki Ilveksen. Tamperelaisten alkukausi on ollut vahva, sillä se kärsi kauden ensimmäisen tappionsa vasta keskiviikon kierroksella, kun Ässät kaatoi sen kotikaukalossaan 3-0-lukemin. Sitä ennen tupsukorvat olivat ottaneet seitsemän peräkkäistä voittoa.

Neljän ottelun viikkoa pelaavan tamperelaisryhmän kantavana voimana on ollut ykkösketjun kaksikko Jens Lööke-Eemeli Suomi, joka on koko Liigan pistepörssin sijoilla 1. ja 2. Pistepörssiä johtava Lööke on iskenyt kahdeksaan otteluun tehot 5+11 ja Suomi 3+12.

Pelicansin kahtena edelliskeväänä finaaleihin johtaneen Tommi Niemelän valmennuksessa aloittanut Ilves on saanut riveihinsä Lööken lisäksi jonkin verran myös tsekkiväriä, kun tamperelaismiehistöön uusina vahvistuksina saapuivat maalivahti Dominik Pavlat, puolustaja Daniel Gazda ja hyökkääjä Adam Najman. Puolustustaan joukkue vahvisti paluumuuttaja Simon Johanssonilla, joka on neljässä pelaamassaan ottelussa tehnyt kolme maalia.

- Haastamaan tietysti lähdetään. Haaste on kovin mahdollinen, sarjakärki kotona. Tähän hetkeen loistava mahdollisuus nähdä, mitä ollaan opittu. Käytiin tuossa läpi asioita ja kaikilla pitäisi olla ymmärrys, miksi tulos ei ole tällä hetkellä mukana. Varmaan vuoden kolme parasta harjoitusta alla, niin hyvällä fiiliksellä lähdetään, vaikka tappioita onkin alla, kertoi Tuomainen.

- Ilves on todella vahva ja monipuolinen joukkue. Ei hirveästi heikkoja lenkkejä löydy, niin meidän pitää kyllä olla ihan parhaimmillamme. Tarvitaan tietysti hyvä maalivahtipeli ja tehokkaat erikoistilanteet, mutta ennen kaikkea parempaa puolustusalueen puolustuspeliä. Siihen on tehty pieniä viilauksia ja ne toivottavasti auttavat, jotta saadaan sitä aikaa vähemmäksi.

Lauantaina mikkeliläiset saavat vieraakseen Pelicansin, jonka kanssa otettiin yhteen kahdesti jo harjoituskaudella. Pelicans vei ensimmäisen kohtaamisen 5-1-numeroin, mutta Lahdessa Jukurit oli vahvempi 5-2-lukemin.

Pelicans on kärsinyt alkukaudesta Jukurien tapaan runsaista poissaoloista. Pelaamistaan seitsemästä ottelusta se on voittanut kaksi ja katkaisi juuri viime lauantaina viiden ottelun tappioputkensa kaatamalla HIFK:n 5-2. Ennen Jukurit-kamppailua lahtelaiset kohtaavat vielä perjantaina kotonaan Tapparan.

Lahtelaisten ykkösnimi alkusyksyn peleissä on ollut paluumuuttaja Iikka Kangasniemi. Hyökkääjä on joukkueen paras maalintekijä ja pistemies tehoilla 4+4.

Seuraa heitä

Aleks Haatanen: Vahvasti taisteleva hyökkääjä on ollut hyvässä tehovireessä ja heiluttanut maaliverkkoa kahdessa edellisessä ottelussa. Maaleja tarvitaan hyökkääjältä myös jatkossa.

Daniel Gazda: Tsekkipuolustaja on aloittanut kautensa vahvasti. Keskimääräinen jääaika on Ilves-puolustajista toiseksi isoin, reilut 18 minuuttia ja on iskenyt jo neljä maalia sekä kahdeksan tehopistettä.

Rasmus Kumpulainen: Pohjois-Amerikasta kotimaahan täksi kaudeksi palannut 19-vuotias nuorukainen on ollut lahtelaisten valopilkkuja alkukaudesta tekemällä seitsemään otteluun tehot 3+3.

Top5-pistemiehet

Jukurit

Alex Berardinelli, 9. 3+5=8

Sakke Hämäläinen, 9. 1+7=8

Max Ellis, 6. 5+2=7

Peter Abbandonato, 6. 2+5=7

Aleks Haatanen, 7. 4+2=6

Ilves

Jens Lööke, 8. 5+11=16

Eemeli Suomi, 8. 3+12=15

Matias Mäntykivi, 8. 4+6=10

Daniel Gazda, 8. 4+4=8

Simon Stransky, 8. 1+6=7

Pelicans

Iikka Kangasniemi, 7. 4+4=8

Rasmus Kumpulainen, 7. 3+3=6

Leevi Tukiainen, 7. 2+3=5

Daniel Nieminen, 6. 0+5=5

Lubos Horky, 7. 2+1=3


Jukurit-Pelicans pelataan Let´s Go Areenalla lauantaina 5.10. kello 17.00. Ovet avataan tuntia aiemmin! Liput matsiin saat hankittua Jukurit Shopilta ja lippu.fi/jukurit!

Ottelu on Suur-Savon Osuuspankin perhepeli ja ottelutapahtumassa on runsaasti oheissisältöä koko perheelle. Mukana viihdyttämässä ovat myös Heimo-maskotin lisäksi Henri ja Hanna Hippo!



Mikkelin Jukureilla on edessä tärkeä kahden ottelun viikko. Lauantaina pelataan OP Suur-Savon perhepeli, kun Let´s Go Areenalle vieraaksi saapuu Pelicans.

Lue lisää