Otteluennakko: Revanssimittelöä ja naapurivääntöä viikonloppuun

Jukureilla on edessään kahden ottelun viikonloppu. Perjantaina Let´s Go Areenalla haetaan revanssia HIFK:sta ja lauantaina matkataan naapuriin JYPin vieraaksi.


Jukurit aloitti viikon keskiviikkona HIFK:n vieraana. Pelillisesti sarvipäiden suoritus oli varsin pirteä, mutta tuttuakin tutumpi tehottomuus vaivasi ja tulos kääntyi isäntien 2-1-voitoksi.

Keskiviikkona mikkeliläisten ainokaisen viimeisteli puolustaja Kasper Soini. Osuma oli liukasliikkeiselle puolustajalle kauden ensimmäinen maali.

Perjantaina Jukureilla on mahdollisuus revanssiin, kun HIFK saapuu vierailulle Let´s Go Areenalle. Keskiviikon kohtaamisessa joukkueen näkyvin osa oli Jori Lehterän johtama ykkösketju sekä vahvasti maalilla esiintynyt Niko Hovinen.

- Meillä on hyvä peli alla ja saatiin rakennettua pelaamista siihen suuntaan, mitä ollaan haluttu. Tällä hetkellä se ei ole vielä tullut tuloksen muodossa ulos, mutta siellä on paljon hyviä, oikeita asioita ja tietysti se perusasia, että jokainen jättää jäälle kaikkensa. Sillä puolella me ei tulla antamaan periksi kenellekään, totesi valmentaja Jukka Ahvenjärvi.

- Me halutaan parantaa vielä sitä, että pystytään paremmin viisikkona hyökkämään ja olemaan tiiviinä. Kun me hyökätään tiiviinä, niin me pystytään puolustamaan tiiviinä ja sen kautta pelaaminen rakentuu. Kliininen viimeistely vaatii sitä, että saadaan laukauksia ja että tukitoimet ovat kohdallaan. Ollaan rytmissä irtokiekkoihin, meillä on maskit kohdallaan ja toimitetaan viivasta oikeanlaista kiekkoa maalille. Ne on ne keinot, joilla voittoja pystytään hakemaan.

Lauantaina Jukurit matkaa Jyväskylään JYPin vieraaksi. Jyväskyläläisryhmän uutena valmentajana tällä kaudella aloitti ruotsalainen Johan Pennerborn, joka on valmentanut aiemmin muun muassa SHL-joukkue Färjestadia.

Kokoonpanosta poistuivat muun muassa menneen kauden ykköstykit Jerry Turkulainen ja Reid Gardiner, joiden tilalle ovat tulleet muun muassa SaiPassa tehokkaasti maaleja tehnyt Valtteri Ojantakanen, Pelicansissa vahvan kauden pelannut Nathan Schnarr, Jukureita viime kaudet edustaneet Otto Mäkinen ja Pekka Jormakka sekä SHL:ssäkin pelannut puolustaja Samuel Jonsson.

JYPin alkukausi on ollut Jukurien tapaan alavireinen, sillä hurrikaanipaidat ovat voittaneet pelaamistaan yhdeksästä ottelustaan vain kaksi. Ennen perjantain kierrosta joukkue on neljän ottelun tappioputkessa. Keskiviikkona jyväskyläläiset taipuivat Sportin vieraana 3-1-lukemin.

Jyväskyläläisten pistepörssin kärjestä löytyy hieman tuntemattomampi nimi, sillä kultakypärää kantaa nuori keskushyökkääjä Mikko Perttu, joka on tehnyt alkukaudesta viisi maalia ja seitsemän tehopistettä.

- Pienestä ne on kiinni nämä matsit. Pitää vain kamppailla ja puolustaa hyvin joka ilta. Puolustuksen kautta se voittaminen lähtee. Maalintekoon kun vielä myös saadaan pikku napsu lisää, niin kyllä sieltä voittojakin alkaa tulla, arvioi Soini.

Seuraa heitä

Peter Abbandonato: Kanadalaissentteri on pelannut alkukauden piste per peli-tahdilla. Rakentaa hyökkäyspäässä paljon tilanteita ja oli alustamassa myös keskiviikkona maalia.

Pekka Jormakka: Loukkaantumisen vuoksi alkukaudesta sivussa ollut konkari on palannut jyväskyläläisten kokoonpanoon ja kerännyt pelaamissaan viidessä ottelussa kolme syöttöä. Lauantaina vastassa on viime kauden seura.

Kristian Vesalainen: Härkämäinen hyökkääjä teki maalin keskiviikon kohtaamisessa ja oli joukkueensa parhaimmistoa ottelussa.

Top5-pistemiehet

Jukurit

Alex Berardinelli, 12. 3+6=9

Peter Abbandonato, 9. 2+7=9

Sakke Hämäläinen, 12. 1+7=8

Max Ellis, 6. 5+2=7

Aleks Haatanen, 10. 4+2=6

JYP

Mikko Perttu, 9. 5+2=7

Teemu Eronen, 9. 1+5=6

Valtteri Ojantakanen, 9. 5+0=5

Santeri Huovila, 9. 1+4=5

Samuel Jonsson, 9. 1+4=5

HIFK

Jori Lehterä, 11. 3+16=19

Kristian Vesalainen, 11. 6+7=13

Luke Martin, 11. 4+6=10

Petr Kodytek, 11. 1+9=10

Iiro Pakarinen, 11. 8+0=8