Otteluennakko: Ässät vieraaksi viikon avausmatsiin

Jukurit aloittaa jo kolmannen peräkkäisen kolmen pelin viikkonsa keskiviikkona kotikaukalossa, johon vieraaksi saapuu Porin Ässät.


Viikonlopun vierailut Turussa ja Espoossa eivät kasvattaneet Jukurien pistepottia. Peliesityksien perusteella mikkeliläisryhmä olisi saattanut jotain matkaansa ansaitakkiin, sillä joukkue esitti hyvinkin vajaavaisella kokoonpanolla vahvat suoritukset. Molemmista kamppailuista tuloksena oli kuitenkin tiukka 3-2-tappio.

- Pelissä on paljon hyvää, varsinkin peliin lähdöt on ollut vahvoja. Tietyt kriittiset hetket pelien aikana pitää vielä saada paremmaksi, kuten erien loput ja pelien loput, että kuinka niissä pelataan. Alivoima pitää saada paremmaksi ja ylivoimalla täytyy myös jatkaa tehokasta tekemistä, jotta ollaan erikoistilanteissa parempi kuin vastustaja. Peli on tilastojen mukaankin riittänyt hyvin voittoihin, mutta tulos ei ole vielä ollut tällä hetkellä mukana. Ollaan kuitenkin kärsivällisiä sen suhteen, totesi päävalmentaja Marko Tuomainen.

Viikonlopun peleissä Jukureissa ensiesiintymisensä teki hyökkääjä Alexander Ruuttu. Kokenut hyökkääjä tekikin tehokkaan sisääntulon ryhmään ja kokosi otteluissa tehot 1+1. Puolustaja Niclas Lundgren laukoi puolestaan TPS:n verkkoon kauden avausmaalinsa.

Alex Berardinelli jatkoi myös vahvaa virettään tekemällä lauantaina maalin ja keräämällä viikonlopun peleissä yhteensä kaikkiaan tehot 1+2. Yhdysvaltalaishyökkääjä on koko sarjan pistepörssissä toisena tehoilla 3+5.

Sairastuvankin tilanne alkaa näyttää jo paremmalta, kun pelaajia on palaamassa kokoonpanoon tällä viikolla. Lopullinen miehistö keskiviikon kamppailuun selviää kuitenkin vasta pelipäivänä.

Keskiviiikkona Let´s Go Areenalle vieraaksi saapuu kautensa varsin pirteästi aloittanut Ässät. Porilaisryhmä on voittanut neljästä pelaamastaan ottelusta kolme ja kerännyt pisteitä jokaisesta kamppailustaan. Viime viikolla joukkue kaatoi vieraissa Pelicansin ja voittolaukauskisan jälkeen Sportin, mutta taipui kotikaukalossaan jatkoajalla Kärpille.

Jukureistakin tutun Jarno Pikkaraisen alaisuudessa tällä kaudella pelaava patanippu vahvistui muun muassa paluumuuttaja Peter Tiivolalla, SaiPasta siirtyneellä Valtteri Lipiäisellä, konkarihyökkääjä Olli Palolalla sekä Jonne Tammelalla. Puolustukseen saapui tsekkipuolustaja Radek Kucerik. Viime kaudella tehokkaasti esiintyneet Lenni Hämeenaho ja Jan-Mikael Järvinen jatkavat myös porilaisryhmässä.

Porilaisten sairastuvalla on tällä hetkellä joukkueen luottomaalivahti Niklas Rubin, joka on sivussa seitsemästä-yhdeksään viikkoa. Hänen korvaajakseen porilaisryhmään saapui kokenut Joni Ortio, jonka sopimus on voimassa marraskuun maajoukkuetaukoon saakka.

- Ässät on todella työteliäs joukkue. Liikkuu hyvin ja tekevät hommia yhdessä ympäri kenttää. Hyvin samantyylinen joukkue kuin mekin. Paljon kokeneita pelaajia, jotka osaavat tehdä viisaita ratkaisuja. Meidän pitää olla viisikkona valmiina reagoimaan ympäri kenttää, ennakoi Tuomainen.

Seuraa heitä

Alex Berardinelli: Tuulennopea yhdysvaltalaishyökkääjä suorastaan liekehti viime viikolla iskettyään kolmeen peliin kuusi tehopistettä ja janoaa varmasti tehoja myös jatkossa.

Olli Palola: Ruotsista kuluvaksi kaudeksi Liigaan palannut hyökkääjä on ollut alkukaudesta tehokas, kun neljään peliin on syntynyt kolme maalia. 36-vuotias konkari on osunut maalipuiden väliin kahdessa edellisessä ottelussa.

Top5-pistemiehet

Jukurit

Alex Berardinelli, 6. 3+5=8

Max Ellis, 3. 5+1=6

Peter Abbandonato, 3. 1+4=5

Sakke Hämäläinen, 6. 0+5=5

Jesper Piitulainen, 6. 2+2=4

Ässät

Lenni Hämeenaho, 4. 2+3=5

Nestor Noiva, 4. 1+4=5

Jan-Mikael Järvinen, 4. 0+5=5

Peter Tiivola, 4. 2+2=4

Valtteri Lipiäinen, 4. 0+4=4

Jukurit-Ässät pelataan Let´s Go Areenalla keskiviikkona 25.9. kello 18.30. Ovet avataan tuntia aiemmin! Liput matsiin saat hankittua Jukurit Shopilta sekä lippu.fi/jukurit!




Maaliverkot laitetaan tötterölle taas kotikaukalossa keskiviikkona.

Tällä viikolla Jukurit esiintyy peräti kahdesti kotikaukalossa. Perjantaina puolestaan edessä on kauden ensimmäinen Savon derby Kuopiossa.

Lue lisää