Nuorten viikkoraportti: Viikonlopusta voittoja ja tappioita, viiden maalin Nissisen tehovire jatkui

U20-joukkue nappasi viikonlopun peleistä kolme sarjapistettä. U18-joukkue jäi puolestaan pisteittä. U16-joukkueen Jere Nissinen pääsi voiton lisäksi tuulettamaan viikonlopun aikana kaikkiaan viidesti maalin merkiksi.

Oskari Remes merkautti HPK-ottelussa tehot 1+1.


Avauserä Hämeenlinnassa oli hyvin rikkonainen, sillä HPK:lle vihellettiin kolme ja Jukureille neljä kaksiminuuttista. Erän ainoa osumakin syntyi ylivoimalla, kun Oskari Remes vei pari minuuttia ennen tauko summeria Jukurit ottelussa johtoon.

HPK hyödynsi oman ylivoimansa puolestaan toisen erän alussa tasoittamalla ottelun. Jukurit kuitenkin vastasi tähän nopeasti, kun Kalle Helenius ja Verner Valojärvi osuivat reilun minuutin välein vieden vieraat 3-1-johtoon. Hämeenlinnalaiset kuitenkin kirivät vielä erän lopulla maalin päähän.

Jukurit pelasi kuitenkin jämäkästi johtoasemassa kolmannessa erässä. Bence Horvath kasvatti johdon 4-2:een hieman ennen erän puoliväliä ja hetki ennen loppua Joona Mutka sivalsi 5-2-loppunumerot tyhjään maaliin.

- Joukkueesta huokui jo aamujäillä rento meininki, mutta samalla kuitenkin sellainen keskittyneisyys. Peliin lähtö oli meiltä hyvä ja vietiin eka erää, pystyttiin hyvä erä pelaamaan. Toinen eräkin aloitettiin hyvin, mutta siinä vähän eka erän lopun jäähyt sotkikin. Yhden ylivoimamaalin kaveri vain sai, että isoja alivoimatappoja tehtiin siinäkin, kertoi päävalmentaja Ville Jokinen.

- Pienestä huolimattomuusvirheestä vastustaja pääsi maalin päähän, mutta joukkueessa oli kuitenkin hyvä rauhallisuus ja vahva usko. Penkki eli vahvasti mukana, kun tuli hyviä suorituksia, blokkeja, riistoja ja puolustettiin hyvin. Siinä kun penkki elää ja tunne on läsnä pelissä, niin se siirtyy monesti kentällekin. Puolustettiin hyvin ja sitä kautta päästiin hyökkäämäänkin hyvin. Viimeisessä erässä pelattiin johtoasemassa hyvin. Kaikin puolin mallikas esitys ja ylpeä olen joukkueen tasonnostosta viime viikonloppuun nähden. Vastustaja oli kova ja oli tasokas U20-matsi.

Lauantaina Jokereita vastaan ottelu käynnistyi vaikeimmalla mahdollisella tavalla, kun Jokerit siirtyi johtoon jo ensimmäisessä vaihdossa. Erän edetessä sarvipäätkin pääsivät kuitenkin peliin kiinni ja kamppailu eteni tasaisissa merkeissä. Toisen erän avausminuutilla Horvath nosti mikkeliläiset vielä tasoihin, mutta Jokerit siirtyi erän puolivälin jälkeen uudelleen johtoon.

Iso käänne ottelussa tuli toisen erän lopussa, kun Jokerit karkasi 23 sekunnin välein syntyineillä osumilla jo 4-1-johtoon. Miro Järvenpää viimeisteli vieraille ylivoimalla päätöserässä toisen osuman, mutta Jokeritkin osui vielä kertaalleen, joten loppunumerot olivat 5-2 isännille.

- Ei olla kyllä tyytyväisiä suoritukseen. Peliin lähtö heikko meiltä. Näennäistä puolustamista eka vaihtoon ja heti maali omiin. Päästiin siinä sitten kuitenkin peliin mukaan ja toisen erän alku oli meiltä varsinkin hyvä, mutta siihen toiseen erään peli sitten ratkesi. Erän lopun pelaaminen oli huonoa. Molemmat takaiskut lähti omasta kiekollisesta huolimattomuudesta, joiden seurauksena päätyrallin kautta aukesi paikat Jokereille, totesi Jokinen.

- Vähän oli sellaista pelokasta pelaaminen ja niin kuin sellainen käsijarru päällä olisi pelattu. Takaa-ajoasemassa kun oli pakko, niin saatiin vähän koneita auki, mutta ei pystytty sitten enää nousemaan. Meidän jäähykuri oli myös heikko. Vastustajalla 11 minuuttia ylivoimaa. Vähän jäi piippuun meiltä tänään. Mielestäni meillä oli yhtä hyviä paikkoja kuin Jokereilla, mutta tehottomuus ja erien alut sekä loput olivat isoimmat kompastuskivet.

- Ailahtelevaista on ollut nyt. Perjantaina oli jämäkkää puolustamista ja tosi hyvää johtoasemassa pelaamista. Jokereita vastaan ei vain jostain syystä saatu samaa näkyville, vaikka paikoille kyllä päästiin siinäkin. Tasainen, jämäkkä suoritus pitäisi saada koko viikonlopulta ja nyt jostain syystä heitti vuorokauden sisällä pelaamisen taso tuolla tavalla.

Tällä viikolla U20-joukkue matkaa perjantaina Kiekko-Espoon vieraaksi. Lauantaina puolestaan pelataan kotona, kun Let´s Go Areenalle vastustajaksi saapuu TPS!

Jukurit-TPS Let´s Go Areenalla lauantaina 26.10. kello 15.00!

U18

U18-joukkueella oli tappiollinen viikonloppu. Kiekko-Espoota vastaan tiukassa väännössä johtoasema kääntyi toisen erän lopussa tappioasemaksi ja lopulta espoolaiset veivät pisteet 3-2-lukemin. Sunnuntaina SaiPan vieraana kiekko ei löytänyt hyvistäkään paikoista sisään ja SaiPa onnistui tekemään pari minuuttia ennen loppua ottelun ainoaksi jääneen 1-0-voittomaalin.

Kiekko-Espoo-ottelussa nuorten sarvipäiden maaleista vastasivat Harttu Auvinen ja Niki Alen.

Tulevana viikonloppuna U18 pelaa Let´s Go Areenalla tuplaottelut latvialaista HS Rigaa vastaan. Lauantaina ottelu alkaa 17.50 ja sunnuntaina 13.30!

U16

U16-joukkue aloitti viikonlopun pelit perjantaina JYPin vieraana, josta tuloksena oli 6-2-tappio. Lauantaina Oulussa joukkue kuitenkin taisteli monien vaiheiden jälkeen täydet pisteet matkaansa kaatamalla Kärpät Akatemian 6-3-numeroin. Jukurit teki Oulussa muun muassa peräti kolme alivoimamaalia.

Viikonlopun tehopelaaja oli Kärpät Akatemiaa vastaan peräti neljä maalia iskenyt Jere Nissinen, joka kokosi otteluissa yhteensä tehot 5+2. Hän on SM-karsintalohkon pistepörssissä neljäntenä 11 ottelussa syntyneillä tehoilla 17+8. Luukas Kunnari teki viikonlopun peleissä myös tehot 1+3 ja Jehki Kelho pisteet 1+2.

U16-joukkueella ei tällä viikolla ole pelejä, vaan seuraavan kerran tositoimissa joukkue on lauantaina 2.11. jolloin se pelaa Pelicansin vieraana Lahdessa.