Nuorten viikkoraportti: U20:lla pisteetön reissu Lappeenrantaan, U18:lla ja U16:lla voitokas viikonloppu

U16- ja U18-joukkueet nappasivat voitot viikonlopun peleistään. U20-joukkueen pistepussi ei puolestaan karttunut Lappeenrannan turnausviikonlopussa.

Matti Butkovskiy teki viikonlopun peleissä tehot 1+2.


Viikonlopun avauspeli HIFK:ta vastaan alkoi Jukureilta heikosti, sillä helsinkiläiset karkasivat reilussa parissa minuutissa jo kahden maalin johtoon. Aikalisä herätti kuitenkin Jukureitakin ja joukkue nousi tasoihin Bence Horvathin sekä Niklas Karjalaisen maaleilla.

Toisen erän alussakin molemmat osuivat, kun ensin HIFK meni uudelleen johtoon ja pari minuuttia myöhemmin Jukurit tasoitti Miro Järvenpään maalilla lukemat 3-3:een. Erän puolivälin jälkeen helsinkiläisryhmä osui reilun minuutin välein kahdesti karaten 5-3-johtoon, mutta Jiro Frilander nosti vielä hetkeä myöhemmin Jukurit maalin päähän alivoimaosumalla.

Maalijuhlat jatkuivat kolmannessa erässäkin, kun HIFK meni ensin jälleen kahden maalin johtoon, mutta Matti Butkovskiy kampesi sarvipäät vielä kerran maalin päähän. Ottelun lopullinen ratkaisu syntyi lopulta pari minuuttia ennen loppua HIFK:n onnistuessa ylivoimalla ja 8-5-loppunumerot se iski tyhjään maaliin.

- Luokaton suoritus koko joukkueelta. Koko viikko puhuttiin puolustamisesta ja siitä, että puolustus edellä lähdetään. Reilut kaksi minuuttia pelattu ja peli on 2-0 vastustajalle. Saatiin toki aikalisän jälkeen taas korjattua vähän tekemistä ja noustua rinnalle, mutta toisen erän alkuun taas maali omiin. Luokaton puolustaminen oli se akilleen kantapää. Pystyttiin viisi maalia tekemään, mutta jos kahdeksan menee omiin, niin ei sillä voita edes B-junnujoukkuetta. Välillä pystyttiin viemään peliä ja olemaan pelin päällä, mutta kaveri kävi tekemässä maalit meidän päähän. Suurin osa takaiskuista ihan ilmaisia maaleja, sanaili päävalmentaja Ville Jokinen.

Ottelun alku oli Jukureille hankala myös lauantaina SaiPaa vastaan. Reilussa viidessä minuutissa lappeenrantalaiset karkasivat 2-0-johtoon. Jälleen aikalisän jälkeen joukkue terästäytyi ja sai kolmen ylivoiman aikana runsaasti paikkoja, mutta ei onnistunut kaventamaan ottelua.

Jukurien hallinta jatkui toisessakin erässä, mutta viimeistely ontui edelleen pahasti. SaiPa sen sijaan oli tehokas ja lisäsi johtoaan jo kolmeen maaliin erän lopulla. Päätöserässäkään sarvipäät eivät löytäneet keinoja kiekon maalipuiden väliin saamiseen, kun taas isännät iskivät vielä kahdesti muuttaen loppunumerot 5-0:aan.

- Peliin lähtö jälleen erittäin huono. En pysty sanomaan, mistä se johtuu. 2-0 tauluun, aikalisä jouduttiin käyttämään ja sen jälkeen päästiin vähän peliin kiinni. Vaikea on kesken pelin kuitenkin saada korjattua sitä asiaa. Toisessa erässä hallittiin peliä, mutta vastustaja voitti senkin erän 1-0. Kolmannessa erässäkään ei lopetettu pelaamista ja usko oli tietysti, että vielä tullaan rinnalle, mutta kyllä se vaikeaa 3-0-tilanteessa on. Jäähyjä pystyttiin aiheuttamaan vastustajalle, mutta oma ylivoimakin oli heikkoa tänään, Jokinen totesi.

Sunnuntaina Kiekko-Espoota vastaan Jukurit aloitti vahvasti ja siirtyi johtoon Järvenpään viimeistelemällä ylivoimamaalilla. Tämän jälkeen kolmen peräkkäisen rangaistuksen myötä ote siirtyi espoolaisille, jotka osuivat kahdesti. Toisessa erässäkin Jukureilla oli vaikeuksia päästä omaan peliinsä takaisin kiinni Kiekko-Espoon hallitsessa peliä. Erän puolivälissä espoolaiset lisäsivät myös johtoaan 3-1:een.

Espoolaiset olivat kolmannessakin erässä tehokkaita ylivoimalla ja menivät erän alussa jo 4-1-johtoon ylivoimaosumalla. Frilander kavensi pelin vielä hieman ennen erän puoliväliä, mutta muutamaa minuuttia myöhemmin espoolaisryhmä iski ylivoimalla ottelun 5-2-loppunumerot.

- Saatiin hyvä startti peliin ja oli vauhdikasta peliä. Yli 11 minuuttia ylivoima-aikaa vastustajalle, ei pystytty jäähyttömästi kuitenkaan pelaamaan ja oikeastaan neljä maalia vastustaja teki ylivoimalla. Rangaistusten myötä meidän rytmi ja energia katosi. Oltiin välillä isoissa ongelmissa omalla puolustusalueella ja roikuttiin perässä. Hetkittäin päästiin peliin kiinni ja luomaan paikkoja, mutta juuri tuon verran oltiin perässä. Espoo oli parempi ja vei voiton ansaitusti, summasi Jokinen.

Pelit jatkuvat tällä viikolla vierasotteluilla perjantaina HPK:ta vastaan ja lauantaina Jokerien vieraana.

U18

U18-joukkue jatkoi voitokkaita otteitaan ja venytti voittoputkensa jo viiteen otteluun kaatamalla Kiekko-Vantaa Akatemian 8-1-lukemin ja TUTOn 3-1-numeroin. Joukkue on alemman alkusarjan kolmantena viisi pistettä toisena olevaa Kiekko-Espoota perässä.

Kiekko-Vantaa-ottelussa joukkueen tehopelaaja oli Jose Kankkunen, joka teki tehot 2+1. Viisi pelaajaa saalisti ottelussa lisäksi kaksi tehopistettä. TUTOa vastaan ottelun hahmo oli kaikki kolme osumaa eli hattutempun takonut Riku Poikela.

Tällä viikolla U18 pelaa kaksi vierasottelua. Lauantaina joukkue vierailee Kiekko-Espoon vieraana ja sunnuntaina vastassa on SaiPa.

U16

U16-joukkue taisteli viikonlopun ainoasta ottelustaan myös voiton. Päätöserässä joukkue nousi vielä tasoihin ja käänsi kamppailun lopulta voittomaalikisassa 4-3-voitokseen. Varsinaisella peliajalla maalinteossa onnistuivat Matus Masarovic, Jere Nissinen sekä Niilo Tarkiainen. Voittomaalikisassa ratkaisevan osuman viimeisteli Elias Kunnari.

SM-karsintasarja jatkuu joukkueen osalta kahdella vierasottelulla. Perjantaina pelataan Jyväskylässä JYPin vieraana ja lauantaina kamppaillaan Oulussa Kärpät Akatemian kanssa.