Nuorten viikkoraportti: U20-joukkueella kolmen ja Kurrilla kuuden pisteen viikonloppu

U20-joukkueen pistepussi karttui viikonloppuna kolmella sarjapisteellä. U18-joukkue voitti puolestaan molemmat ottelunsa. Puolustaja Aapo Kurri takoi lauantaina kotikaukalossa huikeat kuusi tehopistettä.

Miro Järvenpää osui viikonlopun molemmissa otteluissa.


SaiPaa vastaan Jukurien peliin lähtö oli heikko ja lappeenrantalaisten maalitilannetta käytiin tarkistelemassa jo avausminuutilla. Sen jälkeen peliä sotkivat kaksi peräkkäistä rangaistusta, joista jälkimmäisen aikana kuitenkin Joona Mutka vei isännät alivoimalla johtoon. SaiPa tasoitti ottelun nopeasti, mutta sen jälkeen Jukureilla oli vahvempi hetki ja Jiro Frilander sekä ylivoimalla osunut Oskari Remes iskivät lähes peräkkäisissä vaihdoissa syntyneillä maaleilla isännät 3-1-johdossa tauolle.

SaiPa nousi toisen erän alussa maalin päähän, eikä Jukurit siinäkään erässä saanut omaa parastaan irti kuin hetkittäin. Muutamia tilanteita lisämaaleihinkin oli, mutta osumia ei nähty. Erässä nähtiin myös tunteenpaloakin, kun Kalle Helenius ja Richard Zemlicka ottivat pienen iskujenvaihdon vaihtoaitioiden edessä.

Päätöserässä isännät saivat jälleen hieman omasta pelistään kiinni ja hallitsivat erän alkupuolta. Ottelussa 1+2-tehot kerännyt Miro Järvenpää vei joukkueen 4-2-johtoon ja muutamaa minuuttia ennen loppua Helenius laukoi lukemat jo 5-2:een. Ottelun loppu meni kuitenkin vielä jännittäväksi, kun isäntien ote herpaantui ja lappeenrantalaisvieraat kirivät vielä päätösminuutilla maalin päähän. Pisteet jäivät kuitenkin lopulta 5-4-numeroin isännille.

- Tämä oli kyllä meidän heikoin peli tällä kaudella. Meidän pitää pikaisesti saada moodi takaisin omalle tasolle. Vähän tämä oli jatkumoa siitä Oulun pelistä. Vähän joka asiassa tuntui, että oli viivettä. Puolustuspelaaminen oli heikkoa puolustusalueella, hyökkäysalueella ja keskialueella. Kun on viiveitä, niin sitten pelaaminen on tuon näköistä. Näyttää, kun et pystyisi reagoimaan, totesi päävalmentaja Ville Jokinen.

- Tietysti SaiPalta varmasti taktinen ratkaisu saada peliä vähän hitaammaksi ja hidastaa rytmiä. Jos olisi menty päästä päähän ja tempo olisi ollut kovempi, niin se olisi ollut meille varmasti etu. Me ei vaan päästy omaan peliin kiinni kuin hetkittäin, mutta sitten myös hukattiin se. Arvokkaat pisteet tietysti, viisi tehtyä maalia myös hyvä asia ja pystyttiin kuitenkin taas löytämään keinot voittaa heikommallakin esityksellä.

Lauantaina Lukon vieraana avauserä oli Jukureille haastava ja raumalaisisännät veivät peliä selvästi. Erätauolle mentiin kuitenkin vain 1-0-numeroissa ja toisessa erässä sarvipäätkin pääsivät pelin juoneen kiinni. Lukko meni erän alussa ylivoimalla kahden maalin johtoon, mutta niskan päällä erässä ollut jukuriryhmä sai kavennuksen aikaan erän puolivälissä Verner Valojärven iskettyä maalin edestä lukemat 2-1:een.

Kolmannessa erässäkin Jukureilla oli paikkansa, mutta Lukko rokotti virheistä tehokkaammin ja karkasi 4-1-johtoon. Ottelun lopussa Järvenpää laukoi ylivoimalla vieraille toisen osuman, mutta se jäi laihaksi lohduksi pisteiden jäätyä Raumalle 4-2-lukemin.

- Avauserä meni kyllä Lukolle. Osalle meidän pelaajista tuo pelinopeus tuli kyllä vähän silmille, vaikka sen ei pitänyt olla yllätys. Lukko tuli hyvin siihen ja oli tosi vahva jalalla avauserässä, eikä meillä vain riittänyt siinä. Jäätiin vähän paineen alle. Toiseen erään saatiin parannettua ja se meni mielestäni taas selvästi meille. Pystyttiin kamppailemaan vahvasti, paineistamaan ja saatiin jätettyä Lukko omaan päähän. Ei olisi ollut mielestäni vääryys, vaikka peli olisi ollut tasan sen erän jälkeen, arvioi Jokinen.

- En sitten tiedä, mitä erätauolla tapahtui, mutta kolmannessa erässä taas kaksi sellaista maalia omiin, mitkä olisi pitänyt pystyä ottamaan pois. Vähän jäi paska maku kahdesta viimeisestä maalista, mutta kyllä Lukko ansaitsi voittonsa. Tuon verran oltiin perässä. Hyvätasoinen U20-peli oli joka tapauksessa, selkeästi kovin luistelu- ja kamppailuvaade tähän mennessä pelissä. Tosi vaikea oli päästä ytimeen, kun puolustivat myös hyvin.

- Kova joukkue vastassa, niin ei kärsi yhtään ilmaista maalia antaa. Yksi-kaksi sellaista vähän halpaa tuli tänään ja erikoistilanteet Lukko myös voitti. Tämä peli antoi varmasti pelaajille ja meille valmennuksellekin hyvää infoa missä mennään ja mitä vaatii meiltä, että pysytään kärkipaikoilla. Vaatii vain päivittäin entistä kovempaa työtä, jotta siellä pysytään.

Tänä viikonloppuna pelataan Lappeenrannassa kolmen pelin turnausviikonloppu. Vastustajina kamppailuissa ovat HIFK, SaiPa ja Kiekko-Espoo!

U18

U18-joukkueelle viikonloppu oli voitokas, kun se otti täydet pisteet molemmista otteluistaan. Perjantaina KooKoo kaatui Kouvolassa 4-1-lukemin ja lauantaina Let´s Go Areenalla joukkue otti voiton RoKista 7-3-numeroin. Joukkue on tällä hetkellä alemman alkusarjassa kolmantena.

KooKoota vastaan avainroolissa oli latvialaishyökkääjä Davids Tarvids, joka iski kamppailussa tehot 2+1. RoKi-kamppailun hahmona oli puolestaan peräti viisi maalisyöttöä kerännyt ja kaikkiaan kuusi tehopistettä takonut puolustaja Aapo Kurri. 16-vuotias Kurri on tällä hetkellä alemman alkusarjan tehokkain puolustaja ja koko sarjan pistepörssissä kuudentena 10 ottelussa iskemillään tehoilla 4+10.

Tällä viikolla U18 pelaa kaksi kotiottelua. Lauantaina Let´s Go Areenalle vieraaksi saapuu Kiekko-Vantaa Akatemia ja sunnuntaina vastassa on TUTO. Lauantaina ottelu käynnistyy 16.30 ja sunnuntaina kiekko tippuu jäähän 15.45.

U16

U16-joukkueella oli tällä viikolla taukoviikko peleistä, mutta joukkueen pelaajista tositoimissa olivat Pohjola-leirin kartoitustapahtumassa mukana olleet Elias Kunnari, Luukas Kunnari, Luca Kainulainen ja Jere Nissinen.

Nelikosta pisteiden makuun pääsivät Elias Kunnari ja Kainulainen. Kunnari teki neljässä ottelussa tehot 1+1 ja Kainulainen merkkautti yhden syöttöpisteen.

U16 pelit jatkuvat tänä viikonloppuna kotiottelulla, kun sunnuntaina kello 13.10 pelattavassa ottelussa Let´s Go Areenalla kohdataan Ilves Akatemia.