Nuorten viikkoraportti: U20-ja U18-joukkueilla voitokas viikonloppu

U20-joukkue nappasi viikonlopun Rovaniemen reissultaan täyden pistepotin matkaansa. U18-joukkue voitti myös molemmat ottelunsa, kun taas U16 kärsi tiukat tappiot kamppailuissaan.

Niklas Karjalainen teki kauden avausmaalinsa lauantaina RoKin verkkoon.


U20-joukkue vietti viikonlopun pohjoisessa, kun se pelasi tuplaottelut RoKia vastaan. Ottelut olivat hyvin erilaiset, mutta Jukurit otti molemmista otteluista kolmen pisteen voitot.

Lauantaina rovaniemeläiset tarjosivat vierailleen jääkylmän suihkun ottelun alussa. Isännät rokottivat armotta Jukurien virheistä ja karkasivat avauskympillä jo 3-0-johtoon. Tämän jälkeen mikkeliläismaalille Ville Kolehmaisen tilalle luisteli Artturi Tapaninaho. Mikkeliläisryhmä oli kuitenkin pelin päällä, eikä takaiskuista hätkähtänyt, vaan jatkoi kärsivällisesti omaa peliään. Ensimmäiselle erätauolle mentiinkin lopulta vain maalin erolla, kun Jiro Frilander ja Niklas Karjalainen kavensivat ottelun osumillaan.

Joona Mutka toi mikkeliläiset toisen erän alussa jo tasoihin, mutta sen jälkeen RoKi iski tehokkaasti jälleen paikan saatuaan ja meni uudelleen johtoon. Jukurit kuitenkin hallitsi peliä ja erän puolivälissä se tasoitti kamppailun Verner Valojärven tekemällä ylivoimamaalilla.

Kolmannessa erässä sarvipäiden vahva pelaaminen jatkui ja Frilander vei joukkueen jo 6-4-johtoon iskemällä hattutempun täyteen. RoKi nousi vielä erän jälkimmäisellä puoliskolla ylivoimaosumalla maalin päähän, mutta sen suurempaan kiriin se ei yltänyt Jukurien pelatessa fiksusti johtoasemassa loppuun saakka.

- Tiedettiin kyllä mitä tuleman pitää, mutta oltiin erittäin huolimattomia. Eka maalissa pieni huolimattomuusvirhe ja tuntui alussa, että vastustaja tekee todella kovalla prosentilla. Olisiko ollut viisi-kuusi ekaa laukausta ja kolme sisään. Maalin hinta omiin oli halpa ja sitä pitää pikaisesti saada korjattua. Siitä ei ollut kysymys, etteikö olisi pystytty pelaamaan, vaan pelin hallintahan oli meillä mitä pidemmälle peli meni. Vastustaja oli tosi tehokas ja heidän maalivahti oli hyvä. Tehtiin tosi vaikeaksi peli itselle, summasi päävalmentaja Ville Jokinen.

- Itseluottamus ja taisteluntahto joukkueessa on tällä hetkellä kova. Siellä ei päät painu vaikeissakaan hetkissä alas, vaan saatiin lisää sisua ja alettiin tilannetta korjaamaan vaihto kerrallaan. Vahva usko oli, että peli kääntyy vielä, koska pystyttiin viemään peliä.

Viikonlopun toisessa kamppailussa sunnuntaina Jukurit ei enää antanut isäntien yllättää itseään, vaan otti kuskin paikan heti ottelun alkuhetkistä lähtien. Avauserää mikkeliläiset veivät mielin määrin ja johtivat erätauolle lähdettäessä kahdella osumalla Oskari Remeksen ja Arttu Peltorannan osuttua maalipuiden väliin.

Toisessa erässä huolimattomuusvirheiden seurauksena RoKillekin aukesi muutamia tilanteita, mutta Kolehmainen tolppien välissä hoiti ne varmasti. Vieraat olivat kuitenkin vankasti pelin päällä ja erän päätösminuutilla Mutka napautti ylivoimalla sarvipäät jo 3-0-johtoon.

Jukurit ei jättänyt isännille mahdollisuuksia kolmannessa erässäkään, vaan ote säilyi vankasti mikkeliläisillä sen jauhaessa omaa peliään. Ottelun loppuhetkillä Mutka ja Bence Horvath kaunistelivat vielä loppunumeroiksi taululle 5-0.

- Peliin lähtö oli meiltä vahva. Oltiin tosi nälkäisiä ja halukkaita siinä. Kaksi maalia tehtiin ja enempäänkin oli paikkoja. Oltiin vahvoja luistelussa ja kamppailuissa ja päästiin heti pelin päälle. Pystyttiin hyvin lähtemään omista ja hyökkäämäänkin pitkään, totesi Jokinen.

- En sitten tiedä mitä erätauolla tapahtui. Puhuttiin, että vastustaja varmasti parantaa ja meidän pitää pystyä vielä napsu nostamaan omaa tasoa, mutta vähän tuli siinä sellaisia huolimattomuusvirheitä. En sano, että oli huono erä meiltä, mutta vähän ylipelattiin ja oltiin huolimattomia, mistä vastustaja pääsi kääntämään. Kolehmainen otti siinä muutaman ison torjunnan ja erän loppuun se kolmas maali oli tärkeä.

- Kolmas erä oli hyvää johtoasemassa pelaamista. Oltiin huolellisia ja kaikilla oli siinä se puolustusmoodi iskostettuna. Pystyttiin pelaamaan fiksusti kiekolla ja ilman kiekkoa. Ei ajettu itseä pihalle tilanteista ja pystyttiin hyökkäämään pitkään. Kokonaisuutena tosi tyly esitys ja hyvää jääkiekkoa koko joukkueelta.

Viikonlopun otteluissa kentällä nähtiin debytanttejakin, kun maalivahti Kolehmainen sekä hyökkääjät Samuel Welling ja Tatu Ikonen pelasivat ensimmäiset U20-sarjaottelunsa. Alexander Linna esiintyi puolestaan kaukalossa ensi kertaa tällä kaudella. Kolehmainen torjui sunnuntain ottelussa hienosti nollapelin 20 torjunnalla.

- Tänä viikonloppuna muutamalle pelaajalle ensimmäiset pelit tälle kaudelle ja osalle ihan ensimmäiset sarjapelit tässä sarjassa. Hyvä sisääntulo kaikilta peleihin, pystyivät tekemään voittavia asioita ja pelaamaan voittavaa peliä. Tosi ylpeä koko joukkueesta, miten pelattiin.

Tällä viikolla on edessä vain yksi ottelu, kun sunnuntaina kamppaillaan Kärppien vieraana Oulussa!

U18

U18-joukkue vietti myös reissuviikonloppua, kun se pelasi Turussa ja Vantaalla. Lauantaina joukkue kaatoi TUTOn 8-2-lukemin ja sunnuntaina se vei pisteet Kiekko-Vantaa Akatemiaa vastaan selvin 9-3-numeroin.

Vantaalla mikkeliläisten tehomies oli hurjat 3+4-tehot takonut Riku Poikela, jota säesti 2+2 nakuttanut Harttu Auvinen. TUTO-ottelussa Oskari Hämäläinen, Davids Tarvids ja Akseli Laakso iskivät kaksi maalia mieheen. Puolustuspäässä tehokkaasti esiintyi myös 2008 syntynyt Aapo Kurri, joka kokosi peleissä yhteensä tehot 2+2.

Alemmassa alkusarjassa neljäntenä tällä hetkellä oleva U18-joukkue pelaa tällä viikolla kaksi ottelua. Perjantaina se vierailee JYPin vieraana Jyväskylässä ja sunnuntaina Let´s Go Areenalla kotiottelussa vastassa on JYP Akatemia.

U16

Myös U16-joukkue oli viikonlopun tien päällä. Lauantaina se kamppaili HIFK:n vieraana tiukan kamppailun, mutta joutui taipumaan lopulta 5-3-lukemin. Sunnuntaina SaiPaa vastaankin joukkue esitti vahvan kirin päätöserässä, mutta lappeerantalaiset veivät kuitenkin voiton myös 5-3-numeroin.

Joukkueen tehokkaimmat otteluissa olivat kolme tehopistettä iskeneet Jere Nissinen ja Luukas Kunnari sekä kaksi maalia viimeistellyt Elias Kunnari.

U16-joukkue on tällä hetkellä SM-karsintalohkossaan viimeisenä. Tällä viikolla joukkue kohtaa lauantaina Let´s Go Areenalla KooKoon ja sunnuntaina edessä on vierailu KJT Haukkojen vieraana.