Mikkelin Jukurit vahvistui amerikkalaishyökkääjällä

Zach Budish liittyi viikinkiheimoon keskiviikkona.
Zach Budish nähdään kaukalossa pelinumerolla 18.

Liigakauteen valmistautuva Mikkelin Jukurit on vahvistanut hyökkääjäosastoaan 25-vuotiaalla Zach Budishilla. Amerikkalaispelaaja saapui Mikkeliin tiistaina ja harjoitteli ensimmäistä kertaa uuden joukkueensa mukana keskiviikkoaamuna.

Budish ja Jukurit allekirjoittivat pelaajasopimuksen mallia 1+1. Sopimukseen sisältyy kaikkiaan 11 liigaottelun mittainen koeaika.

Budish on pelannut urallaan 97 AHL-ottelua sekä 115 kappaletta ECHL-taistoa. Hänen edelliset seuransa viime kaudelta ovat Cincinnati Cyclones ja Milwaukee Admirals.​

- Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. En juurikaan tiedä Suomesta tai Mikkelistä mitään, mutta aion tarttua tilaisuuteeni pelata kovassa sarjassa alusta alkaen, linjaa Minnesotan osavaltiossa varttunut Budish.

191-senttinen ja 100-kiloinen "Budi" kuuluu suomalaisen NHL-hyökkääjän Erik Haulan ystäväpiiriin. Tämä oli osasyy jenkkihyökkääjän päätymiseen Mikkeliin.

- Erikin isä on pelaaja-agentti ja sitä kautta tämä tarina lähti rakentumaan. Sain tietoa, että täällä olisi tarjolla mahdollisuus rakentaa aivan uudenlaista tarinaa. Yhtälö vaikutti kiehtovalta ja on hienoa päästä laittamaan kaikki osaamiseni likoon, jatkaa Budish.

Jukurien päävalmentajan Risto Dufvan mukaan Budishin hankinnalle oli olemassa tarvetta.

- Harjoituspelit ovat menneet tuloksellisesti hyvin, mutta silti tuli esiin se, että tarvitsemme lisävoimaa hyökkäykseen. Tämä pätee erityisesti meidän ylivoimapelaamiseen, Dufva miettii.

- Budish pystyy pelaamaan keskellä ja laidassa. Se tuo meidän pelaamiseemme toivottavasti uutta ulottuvuutta ja saamme hänestä kaiken mahdollisen irti. Hänen sopimukseensa sisältyvä 11 liigaottelun koeaika antaa meille siihen erinomaisen mahdollisuuden, taustoittaa Dufva.


ZACH BUDISH

Syntynyt: 9.5.1991 Edinassa, Yhdysvalloissa
Mitat: 191 cm / 100 kg
Pelipaikka: Hyökkääjä
Kätisyys: Right
Aikaisemmat seurat: Edina High, Team South West, University of Minnesota (NCAA), Milwaukee Admirals (AHL), Cincinnati Cyclones (ECHL).

AHL:ssä 97 pelattua ottelua, joissa tehopisteet 10+19. ECHL:ssä 115 pelattua ottelua, joissa tehopisteet 35+55.