Ludwig Persson tulee Jukureihin voitontahtoisena tekemään töitä NHL-unelmansa eteen - "Haluan olla pelaaja, jonka pystyy laittamaan kentälle missä tahansa tilanteessa"

Viime kaudella Mestistä dominoinut Ludwig Persson on ottamassa seuraavaa askelta urallaan Liigassa. Ruotsalaistaiturin tulevaisuuden tavoitteet ovat Pohjois-Amerikassa ja NHL-unelman eteen hyökkääjä lähtee tekemään töitä nyt Jukureissa.


Monesti maisemanvaihdos tuo uutta virettä jääkiekkoilijan arkeen, kun pääsee aloittamaan uudessa ympäristössä puhtaalta pöydältä. Näin kävi myös nuorelle ruotsalaishyökkääjälle Ludwig Perssonille.

Göteborgissa syntynyt ja Frölundan junioriputken läpi käynyt Persson siirtyi viime kaudeksi ensimmäistä kertaa urallaan kotimaansa rajojen ulkopuolelle, kun osoitteeksi valikoitui Iisalmi ja IPK. Siirto oli kaikin puolin onnistunut, sillä ruotsalaisnuorukainen sai kaipaamaansa vastuuta ja tulostakin tuli 20-vuotiaan hyökkääjän oltua iisalmelaisryhmän paras pistemies tehoilla 10+45.

- Kausi oli kehitykseni kannalta hyvä. Sain mahdollisuuden pelata hieman isompia minuutteja aikuisten sarjassa kuin aiemmin. Olin myös onnekas, kun voitimme vielä mestaruudenkin, Persson toteaa.

Persson muodosti iisalmelaisten tehoketjun yhdessä yhdysvaltalaisten Alex Berardinellin ja Austin Algerin kanssa. Yhteistyö Berardinellin kanssa jatkuu myös tulevalla kaudella, kun myös yhdysvaltalaissentteri teki sopimuksen Jukurien kanssa.

- Hän on hyvä pelaaja, oli mahtava pelata hänen kanssaan. Odotan jo innolla, että pääsen hänen joukkuetoverikseen jälleen, myhäilee Persson.

Tulevalla kaudella kopissa on myös paljon muitakin tuttuja kasvoja, sillä kun Jukureita alkavalla kaudella luotsaavan IPK:n mestarivalmentaja Marko Tuomaisen lisäksi pelaajistossa on peräti seitsemän iisalmelaisryhmässä kauden aikana esiintynyttä pelimiestä.

- Tietysti se teki siirtymisestä hieman helpompaa, kun tiesin tullessani jo muutamia kavereita entuudestaan. Se auttoi itseäni alussa.

Päävalmentaja Tuomainen oli yksi tekijöistä, joka sai Perssonin vakuuttuneeksi siitä, että Mikkeli on oikea paikka seuraavan askeleen ottamiselle uralla.

- Kävin hyvät keskustelut Veken kanssa ja kaikki täällä vaikutti hyvältä. Minusta tuntuu, että meillä on hyvä mahdollisuus osoittaa monien ihmisten oletukset vääriksi. Tämä on hyvä haaste itselleni.

Tuomainen teki viime kaudella vaikutuksen valmennustyylillään Perssoniin ja ruotsalaishyökkääjä odottaakin innolla yhteistyön jatkumista.

- Veke on todella intohimoinen valmentaja. Hänellä on todella hyvä tietämys pelistä. Kaiken kaikkiaan mahtava valmentaja, Persson kuvailee Tuomaista.



Liiga on Perssonille on vielä hieman vieras sarja, eikä uusi joukkuekaan entuudestaan ollut tuttu. Mikkeliin ruotsalaisnuorukaisella löytyy kuitenkin yhteys.

- Seurasta ja organisaatiosta en tiennyt etukäteen paljon, mutta olen ollut Mikkelissä kerran aikaisemmin. Pelasin U17-maajoukkueessa jotakin turnausta täällä, Persson muistelee.

- Pyrin pitämään kauden aikana fokukseni omassa pelissäni enkä antanut niin paljon huomiota millekään muulle. Tottakai tiesin Liigan ja että se on paikka, jossa haluan pelata seuraavaksi.

Jukureissa Persson haluaa kehittyä entistä luotettavammaksi pelaajaksi.

- Sanoisin peliälyni olevan suurin vahvuuteni. Tykkään pitää kiekkoa, luoda peliä ja rakentaa maalipaikkoja, mutta teen myös kovasti töitä puolustusalueella. Haluan olla pelaaja, jonka pystyy laittamaan kentälle missä tahansa tilanteessa, summaa Persson.

Perssonilla on NHL-varaus, kun Washington Capitals varasi hyökkääjän kolmannella kierroksella kesällä 2022. Pohjois-Amerikan kentät siintävätkin hyökkääjän silmissä tulevaisuuden tavoitteena.

- NHL on ollut unelmani pienestä pojasta lähtien ja uskon jokaisen lapsen unelmoivan NHL:ssä pelaamisesta. Teen töitä joka päivä sen unelman eteen.

Kesän aikana Persson pääsi myös näyttämään osaamistaan Capitalsin edustajille, kun hän osallistui seuran development campille. Ruotsalaishyökkääjä kokee leirin antaneen hyviä vinkkejä tulevaa ajatellen.

- Siellä viikon ajan tutustutaan organisaatioon ja seuran henkilöihin. Tehdään hieman myös hieman testejä ja olet koko ajan seuran katseen alla. Saat tietoa siitä kuinka seura näkee kehityksesi ja mitä tarvitsee tehdä vielä paremmin. Se on hyvä näytönpaikka itselleni, Persson kertoo.

Nuoresta hyökkääjästä huokuu määrätietoisuus ja se kuuluu myös tavoitteita miettiessä.

- Tällä kaudella haluan vain voittaa mestaruuden, koska pelaan vain voittaakseni. Tulevaisuudessa tavoitteena on tietysti pelata NHL:ssä ja voittaa Stanley Cup.