Jukurit vahvistuu AHL-hyökkääjä Peter Abbandonatolla - "Hän on juuri sitä, mitä olemme etsineet"

Viime kaudella Montrealin lähiöstä Lavalista kotoisin oleva kanadalaishyökkääjä iski 33 AHL-otteluun seitsemän maalia ja 16 syöttöpistettä.

Mikkelin Jukurit on tehnyt kauden 2024-2025 kattavan pelaajasopimuksen kanadalaishyökkääjä Peter Abbandonaton kanssa. 26-vuotias Abbandonato saapuu Mikkeliin AHL-seura Wilkes-Barre/Scranton Penguinsista, joka NHL:ssä pelaavan Pittsburgh Penguinsin farmijoukkue.

Viime kaudella Montrealin lähiöstä Lavalista kotoisin oleva kanadalaishyökkääjä iski 33 AHL-otteluun seitsemän maalia ja 16 syöttöpistettä. Vyöllään hyökkääjällä on viideltä kaudelta AHL:ssä 204 runkosarjaottelua tehoin 34+85. Kolmella vajaalla kaudellaan ECHL-sarjassa Abbandonato pelasi puolestaan 42 ottelua pistein 18+26.

Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kertoo, että Abbandonato täyttää joukkueeseen etsityn kärkisentterin kriteerit.

- Olemme pitkään etsineet kärkisentteriä vahvistamaan hyökkäysosastoamme, ja Peterin kohdalla kaikki palaset loksahtivat kohdalleen. Hän on tottunut olemaan näkyvässä roolissa ja kantamaan tuloksenteko paineen lähes koko uransa ajan, oli sitten kyseessä mikä tahansa sarja. Hän on juuri sitä, mitä. olemme etsineet, Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kertoo.

Hakkaraisen mukaan Abbandonato saapuu Mikkeliin hakemaan uusia ärsykkeitä, joiden avulla kehittyä pelaajana.

- 26-vuotiaana Peter lähestyy parasta peli-ikäänsä ja saapuu Suomeen sekä Jukureihin tavoitteenaan pelata vahva kausi ja sitä kautta saada uutta nostetta uralleen.