Jukurit ja Saimaan Syöpäyhdistys kampanjoivat yhdessä syöpään sairastuneiden hyväksi

Mikkelin Jukurit ja Saimaan Syöpäyhdistys kampanjoivat tänä vuonna yhdessä syöpään sairastuneiden hyväksi.

Vuoden 2024 Roosa nauhan on suunnitellut Vesterinen Yhtyeineen.

Jukurit HC Oy ja Saimaan Syöpäyhdistys ry kampanjoivat tänä vuonna yhdessä paikallisen syöpätyön hyväksi osana Roosa nauha -kampanjaa. Roosa nauha -kampanja alkoi tänään torstaina 19.9.

Tämän vuoden Roosa nauhan on suunnitellut suosittu Vesterinen Yhtyeineen. ​

”Toivo on minulle kaiken perusta. Ajattelen, että ehkä kaikissa synkimmissäkin hetkissä on aina pieni toivon kipinä. Kun yhdessä ryhdytään johonkin ja kaikki antaa sen oman pienen panoksensa, niin silloin me voidaan saada jotain todella suurta aikaiseksi”, yhtyeen keulakuva Tero Vesterinen kannustaa.​



Vuoden 2024 kampanjan teema on keuhkosyövät. Vesterisen isä on menehtynyt keuhkosyöpään.

Jukurien Roosa nauha -teemaottelu pelataan keskiviikkona 25.9.2024.

”On tärkeää tuoda syöpäyhdistyksen työtä näkyväksi ja olemme mielellämme osaltamme mahdollistama sitä. Syöpä koskettaa todella monia ja Roosa nauha -kampanja tuo näitä tärkeitä teemoja esiin vuosittain”, kertoo Jukurien tapahtumatuottaja Henna Huuhka.

”Ottelussa voi lahjoittaa tai ostaa Roosa nauhan ja tukea sitä kautta Saimaan Syöpäyhdistystä. Tuki jää paikalliseen työhön syöpään sairastuneiden ja heidän läheisten hyväksi”, Saimaan Syöpäyhdistyksen toiminnanjohtaja Niina Turunen kertoo. ”Järjestöjen valtionavustukset uhkaavat vähentyä. Kansalaisten jalo tahto ja yhteistyö mahdollistavat paikallista syöpätyötä. Koska syöpä yleistyy väestön ikääntyessä, on tärkeää varmistaa, että tukea on tarjolla jatkossakin”, hän painottaa.

Jääkiekkoseura ei ole sattumalta valikoitunut yhteistyötahoksi. ”Teemme yhteistyötä useiden toimialueemme jääkiekkojoukkueiden kanssa, koska miehiä sairastuu naisia enemmän syöpään eivätkä miehet yleensä hakeudu tuen piiriin”, Turunen valottaa.

Tällä hetkellä joka kolmas suomalainen sairastuu elämänsä aikana syöpään ja yli kaksi kolmesta paranee kehittyneiden hoitojen ansiosta. Etelä-Savossa syöpätaakkaa riittää väestön ikärakenteen vuoksi. Tällä hetkellä Etelä-Savossa sairastuu yli 1000 henkilöä vuosittain syöpään. Heistä 57 % on miehiä.

Syöpä koskettaa aina myös läheisiä. Saimaan Syöpäyhdistyksen Etelä-Savon alueen toiminnasta vastaa kolme sairaanhoitajaa, jotka tukevat sekä potilaita että heidän läheisiään.

”Tässä työssä saamme kiitosta siitä, että joku kulkee rinnalla vaikeana aikana. Roosa nauhan ostaminen on pieni teko, mutta kun sen ostaa moni, summa on kuitenkin merkittävä työmme mahdollistaja. Syöpä on iso juttu, niin sairastuneelle kun läheisillekin siinä ympärillä. On hienoa, että sairaanhoitajamme voivat olla tukena”, Turunen pohtii.

Saimaan Syöpäyhdistys on Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja itäisen Päijät-Hämeen alueella toimiva kansanterveys- ja potilasjärjestö, jonka tarkoituksena on ehkäistä syöpään sairastumista, edistää siitä selviytymistä sekä tarjota tukea sairastuneille ja heidän läheisilleen. Yhdistyksellä on neljä toimipaikkaa: Lappeenrannassa, Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Yhdistys rahoittaa mm. neljän sairaanhoitajansa ja lähes sadan tukihenkilön työtä jäsenmaksuilla, avustuksilla ja lahjoituksilla.

Roosa nauha -kampanja on Syöpäsäätiön valtakunnallinen varainhankintakampanja, jonka toteuttamiseen Saimaan Syöpäyhdistys osallistuu vuosittain omalla toimialueellaan. Syöpäsäätiö tukee syöpätutkimusta ja jakaa avustuksia syöpätyöhön.

Lisätietoja:

Saimaan Syöpäyhdistys, toiminnanjohtaja Niina Turunen, 040 767 4049, niina.turunen@sasy.fi

Jukurit HC Oy, tapahtumatuottaja Henna Huuhka, 045 604 4878, henna.huuhka@jukurit.fi

Roosa nauha -ottelu Let's Go Areenalla keskiviikkona 25.9.2024, kun Jukurit saa vieraakseen Porin Ässät.
Liput osoitteesta
lippu.fi/jukurit