Jukurit ja ESE tarjoavat maailman vihreintä jääkiekkoa!

Mikkeliläisseuran liigataival käynnistyy ympäristöystävällisissä puitteissa.
Suomen Luonnonsuojeluliiton ohjelmapäällikkö Riku Eskelinen (vas.), Jukurien puolustaja Ilkka Vaarasuo sekä Etelä-Savon Energia Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkö Jari Nykänen historiallisessa yhteiskuvassa.

Mikkelin Jukureista tuli keskiviikkona virallisesti maailman vihrein ja ympäristöystävällisin liigajoukkue. Samalla mikkeliläisseurasta tuli maailman ensimmäinen EKOenergia-jääkiekkojoukkue.

Jukurien kotikaukalossa Ikioma Areenassa käytettävän Ekoteko-sähkön ja kaukolämmön mahdollistaa seuran pitkäaikainen yhteistyökumppani Etelä-Savon Energia Oy (ESE).

Tämän lisäksi Jukurit pyrkii tulevaisuudessa siirtymään uusiutuvaan energiaan myös seuran toimistotiloissa sekä matkustusratkaisuissa.

Puupohjaisilla polttoaineilla tuotetulla Ekoteko-sähköllä on Suomen luonnonsuojeluliiton Ekoenergia-merkki, jonka se on saanut jo vuonna 1998, ensimmäisenä Suomessa. ESEn vuodesta 2010 saatavilla ollut Ekoteko-kaukolämpö on sekin, puupohjaisilla polttoaineilla tuotettua.

Jukurien myynti-ja markkinointijohtajan Joni Vesalaisen mukaan ympäristöystävälliset valinnat ovat merkittävä osa Jukurien yhteiskuntavastuuohjelmaa.

- Seurana tämä on meille äärettömän arvokas asia arvojen sekä valintojen kautta. Me halumme tehdä juuri tämän kaltaista yhteistyötä ESEn ja Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa, Vesalainen linjaa.

- Luonnollisesti Liigan tarjoaminen Ikioma Areenalla Suomen ympäristöystävällisimmissä puitteissa kuulostaa sekin hyvältä. Tämä on meidän valintamme kantaa vastuuta ympäristön kunnioittamisesta nyt ja tulevaisuudessa, jatkaa Vesalainen.

ESE ja Suomen Luonnonsuojeluliitto näkevät Jukurien viitoittamalla vihreällä tiellä uusia ainutlaatuisia mahdollisuuksia.

- Uusiutuvan energian käyttäminen omassa toiminnassa on asiakkaalta selkeä osoitus ottaa ympäristöasiat huomioon myös omassa energian kulutuksessaan ja toiminnassaan. On ilo tehdä yhteistyötä Jukurien kanssa myös tältä osin, toteaa ESEn myynti- ja markkinointipäällikkö Jari Nykänen.

- Jukurit otti etulyöntiaseman jo ennen kauden alkua muihin joukkueisiin verrattuna. Me tietenkin toivomme, että muutkin liigajoukkueet ottavat Jukurien tavoin energiahankinnoissaan kestävyyskriteerit käyttöön. Autamme tässä mielellämme, kertoo EKOenergian kestävyyskriteereitä luomassa ollut ohjelmapäällikkö Riku Eskelinen Luonnonsuojeluliitosta.