ENNAKKO: Viimeinen vierailu Rovaniemellä vieraskiertueen merkeissä

Jukurit kohtaa RoKin perjantaina Lappi Areenalla. Lisää kuvia JSC:n kuvapankista: http://jsc.kuvat.fi/kuvat/Jukurit-RoKi+4-1/. Kuvat: Mikko Rahikainen
Jukureiden runkosarjan viimeiset vierasottelut kamppaillaan pohjoisessa, kun viikinkiryhmä kohtaa perjantaina Rovaniemellä RoKin ja lauantaina Kajaanissa Hokin.

Keskiviikkona Mestiksen runkosarjavoiton varmistanut mikkeliläisryhmä suuntasi kohti pohjoista jo torstaina, jotta joukkue on jo perjantaiaamuna Rovaniemellä. Perjantain kamppailussa isäntänä pelaa sarjan hännillä majaileva RoKi.

Rovaniemeläiset kaipaavat äärimmäisen tärkeitä pisteitä, sillä joukkueella on sarjan toiseksi viimeisenä olevaan LeKiin matkaa vain pisteen verran ja kolmanneksi viimeiseen JYP-Akatemiaan kaksi pistettä. Kolmella pisteellä RoKi nousisi hännänhuipun paikalta pois, mutta koska Akatemia ja LeKi eivät pelaa perjantaina, on pelimäärässä yhden ottelun ero ja tilanne voi vielä kääntyä suuntaan, jos toiseen.

RoKin kolmesta edellisestä ottelusta joukkue on voittanut vain yhden. TUTO Hockey kävi Rovaniemellä hakemassa tappion lukemin 3-0. Tämän jälkeen RoKi hävisi Jokipojille 4-1 ja Hermekselle 2-3.

Jukureiden kolme edellistä ottelua ovat olleet joukkueelle hieman haastavia ja valmentaja Antti Pennasen mukaan haasteet ovat tiedossa ja niitä lähdetään kehittämään. Kaksi viikkoa takaperin Jukurit hävisi Kokkolassa Hermekselle lauantaiottelussa 4-3, minkä jälkeen palasi voittokantaan Lempäälässä maalein 1-4 ja keskiviikkona paikalliskamppailu venyi Savonlinnassa jatkoajalle asti, jossa Jukurit oli parempi 3-4.

Nippelitieto:

Vaikka runkosarjan voitto on viikinkiryhmälle jo varma, on joukkueella muuta tavoiteltavaa. Mestiksen voimassa oleva piste-ennätys on 112 pistettä, jonka Jukurit iski viime kaudella ja TUTO Hockey toissakaudella. Nyt Jukureilla on tilillä jo 108 pistettä, eli viikonlopun vieraskiertueelta viiden pisteen saldolla viikingit iskisivät uudet ennätyslukemat.

Seuraa häntä:

Jukurit #10 Marko Kauppinen

36-vuotias joukkueensa kapteeni herätti joukkueensa keskiviikkona SaPKoa vastaan laukomalla Jukureiden ensimmäisen osuman. Kauppinen näyttää heräävän kevättä kohti, sillä hän on kirinyt joukkuetoverinsa Teemu Suhosen keräämän pistetilin tasoihin. Tehot 44 ottelussa 7+30=37.

RoKi #22 Joona Tolvanen

23-vuotias puolustaja on väläytellyt osaamistaan pitkin kautta ja keskiviikkona iski joukkueensa 2-1 -osuman Hermeksen verkkoon. Oikealta puolelta laukova puolustaja on tehnyt kuluvalla kaudella 36 ottelussa tehot 4+14=18.

RoKi – Jukurit perjantaina klo 18.30 Lappi Areenalla. Ottelun näyttää Elisan Fanseat –palvelu ja Mikkelissä ottelu on katsottavissa Ravintola Päämajassa.