ENNAKKO: RoKi saapuu Savoon vieraskiertueelle

Roope Ranta on esittänyt hienoja otteita ja on Mestiksen pistepörssin kärkipäässä. Jatkaako Ranta maalitehtailua myös RoKia vastaan? Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo
Viikinkiryhmän kolmen ottelun viikko jatkuu perjantaina kotiottelulla RoKia vastaan.

Keskiviikkona suurinumeroisen 8-3 -voiton Hermeksestä ottanut rovaniemeläisryhmä saapuu haastamaan Jukureita perjantaina. RoKin peli on osoittanut piristäytymisen merkkejä ja keskiviikon voiton myötä ryhmä nousi sarjataulukon kymmenennelle sijalle, jättäen taakseen JYP-Akatemian ja LeKin. Samalla RoKi teki oman Mestis-historiansa piste-ennätyksen.

Jukureiden edellisten otteluiden kokoonpanoista on ollut pois kamppailupelaajia ja keskiviikkona voitetun LeKi -ottelun jälkeen vastuuvalmentaja Antti Pennanen kommentoi, että se on myös näkynyt viikinkipaitojen pelaamisessa.

Perjantain ottelun kilpakumppanit ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kaksi kertaa, kerran Mikkelissä ja kerran napapiirillä. Molemmista otteluista Jukurit on kerännyt täyden pistesaaliin, voittaen maalein 8-1 ja 4-9.

Jukureiden tehokkuus näkyy myös Mestiksen pistepörssissä, sillä viikinkiryhmän pelaajat Oula Palve (1.), Roope Ranta (2.) ja Teemu Henritius (3.) pitävät taulukossa kolmen kärkeä. Palve on myös maalipörssin kärjessä.

Kaikkiaan 12 parhaan joukosta löytyy kuusi viikinkiryhmän pelaajaa.

Nippelitieto:

RoKi matkustaa Etelä-Savoon vieraskiertueelle jo torstaina, sillä joukkue kohtaa perjantaina Jukurit Mikkelissä ja lauantaina SaPKon Savonlinnassa. Hyvällä ja työteliäällä pelillä RoKi voi haastaa hieman siipirikkoisen jukuriryhmän tosissaan.

Seuraa heitä:

Jukurit #26 Oula Palve
Älykäs hyökkääjä, joka osaa ottaa viitan harteillensa tarvittaessa. Ajoittain voisi olla näkyvämpi myös puolustuspäässä, sillä hyökkäyspäässä maali- ja pistepörssin kärki on iskenyt hurjia tehoja illasta toiseen. Palve on iskenyt 30 ottelussa tehot 19+28=47 ja plus-miinus -lukema on +21.

RoKi #43 Jussi Pelto-Arvo
22-vuotias hyökkääjä sytytti joukkueensa keskiviikkona Hermes-ottelussa iskemällä kypärätempun. Pelto-Arvo on tehnyt kuluvalla kaudella 35 ottelussa tehot 10+2=12.

Jukurit – RoKi perjantaina klo 18.30! Ovet otteluun avataan jo klo 17.30 ja Jukurit ja Pågen tarjoavat pullakahvit katsojille Viikinkiravintolamaailmassa klo 17.30–18.00, koska perjantain ottelu on #makoisapullaperjantai. Otteluisäntänä Mikkelin Ravirata Oy.