ENNAKKO: Paluu tauolta – Katkaiseeko Jukurit Jokipoikien voittoputken?

Jukurit ja Jokipojat palaavat tauolta ja kohtaavat toisensa Mikkelissä keskiviikkona. Kuva: Mikko Rahikainen
Maaottelutauko on nyt ohi ja Jukurit on palannut sorvin ääreen. Keskiviikkona kamppaillaan jälleen kotiyleisön edessä, kun Jokipojat saapuu mikkeliläisryhmän vieraaksi.

Jukurit porskutti jo ennen joulutaukoa Mestiksen runkosarjassa piikkipaikalla ja on nyt 14 pisteen karkumatkalla toisena olevasta Hokista. Jukureilla on runkosarjaa jäljellä enää kolme koti- ja viisi vierasottelua.

Jokipojat on hienosti pelatun kauden aikana pelannut itsensä kärkikahinoihin, sillä joukkue majailee tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kolme.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa, kolmesti Joensuussa ja kerran Mikkelissä. Lokakuussa Kalevankankaalla pelattu ottelu päättyi joensuulaisryhmän voittoon voittolaukauksilla 1-2 ja susirajalla pelatut ottelut ovat päättyneet Jukureille maalein 2-4, 0-1 ja 3-4 (VL).

Jukureilla on vahva voittoputki, sillä joulun jälkeen viikinkiryhmä on hävinnyt vain yhden ottelun. Tuon Kiekko-Vantaalle hävityn ottelun jälkeen voittoja on tullut tilille 11.

Myös Jokipojat pelaa vakuuttavasti – voittoputken pituus keskiviikkoillan vastustajallakin on jo seitsemän ottelun mittainen. Varmaa on siis se, että jommankumman joukkueen voittoputki katkeaa Kalevankankaalla.

Pelaajauutisia ennen siirtoikkunan umpeutumista

Pelaajien osalta siirtoikkuna umpeutui maanantaina ja keskiviikkona toisensa kohtaavat joukkueet kokivat molemmat muutoksia ennen siirtoikkunan umpeutumista.

Perjantaina ärjyryhmä uutisoi, että joukkueen oma kasvatti, puolustaja Eppu Rissanen pelaa kauden loppuun Jokipoikien riveissä. Rissanen on Jokipoikien nettisivujen mukaan harjoitellut jo kolme viikkoa joukkueen matkassa. Lisäksi Jokipojat uutisoi Esa Lehikoisen siirtymisestä Vaasan Sportin riveihin loppukaudeksi.

Jukureita saapuu vahvistamaan Rauman Lukosta Eetu Koski. Eetun pelaaminen selvinnee ottelupäivän aamuna, kun joukkueiden kokoonpanot julkaistaan. Atte ja Miro Mäkinen ovat ainakin tämän viikon vielä Jokereiden mukana KHL:ssä.

Nippelitieto

Jukurit on tällä hetkellä eniten maaleja tehnyt (173) ja vähiten maaleja (89) päästänyt joukkue. Jokipojat ovat laskeneet sarjassa toiseksi vähiten maaleja, yhteensä 94 kappaletta.

Seuraa häntä

Jukurit #2 Teemu Suhonen

Vakuuttavaa tulosta molempiin suuntiin illasta toiseen. Laadukas puolustaja ja "Suhin" tehot kertovat omaa kieltään: 41 ottelussa hän on iskenyt 8 maalia ja syöttänyt yhteensä 27 kertaa. Kokonaislukema on 35.

Jokipojat #4 Juuso Akkanen

Tuttu kasvo tekee paluun Kalevankankaan kaukaloon. Viime vuoden Jukuri-ryhmän kapteeni on tällä kaudella pelannut puolustajan tontilla Jokipoikien paidassa yhteensä 41 ottelua tehoin 2+7=9. Akkasella on joukkueensa toiseksi paras plusmiinuslukema, +17.

Kumman joukkueen voittoputki katkeaa? Jukurit – Jokipojat -ottelun aloituskiekko tippuu jäähän Kalevankankaalla keskiviikkona klo 18.30.

Otteluisäntänä Osuuskauppa Suur-Savo ja ovelta S-Etukortilla 10 € liput kaksi yhden hinnalla! Tervetuloa kaverin kanssa!