ENNAKKO: Lauantaina Mestiksen kärkikamppailua isännöi Hokki

Jukurit kohtaa Hokin lauantaina Kajaanissa klo 17.00. Kuva: Mikko Rahikainen
Jukureiden pohjoisen kiertue saa jatkoa lauantaina, kun viikinkiryhmä vierailee sarjakakkosen kotihallissa Kajaanissa.

Jukurit pelaa runkosarjan viimeisen vierasottelun lauantaina Kajaanissa. Hokki huilasi perjantaina, joten kotijoukkue pääsee taistelemaan runkosarjan voittajaa vastaan tuorein jaloin.

Kärkijoukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella viisi kertaa. Kauden ensimmäinen kohtaaminen syyskuussa päättyi Mikkelissä Hokin 2-3 -jatkoaikavoittoon, mutta neljä muuta kamppailua ovat päättyneet viikinkiryhmälle (2-3 JA, 0-3, 5-1 ja 6-2).

Jukureiden kokoonpano selviää ottelupäivänä, mutta pientä viilausta saattanee olla luvassa. Kotijoukkue Hokin verkkosivuille kerrotaan, että maalilla Jukureita vastaan aloittaa Sami Väliharju ja hyökkääjä Sami Anttila on sairastumisen takia sivussa.

Jukureiden ja Hokin väliset kamppailut ovat tällä kaudella olleet tunteikasta ja viihdyttävää jääkiekkoa, unohtamatta laadukkaita suorituksia molemmilta joukkueilta. Lauantaina siis varmasti nähdään mielenkiintoinen ottelu kahden kärkijoukkueen välillä.

Nippelitieto:

Jukuri-kapteeni Marko Kauppinen raivasi itsensä perjantaina puolustajien pistepörssin kärkeen, hyökkääjä Oula Palve (31+38=69) on kahden pisteen päässä Mestiksen piste-ennätyksestä, joka on Tero Forssellin nimissä (24+47=71) ja Jukurit on puolestaan joukkueena pisteen päässä Mestiksen piste-ennätyksestä. Joukkue onnistui viime vuonna tekemään 112 pistettä ja nyt kolme ottelua ennen runkosarjan päätöstä Jukureiden pistesaldo on jo 111 pistettä.

Seuraa häntä:

Jukurit #26 Oula Palve

Pistepörssin kärki, Jukureiden kultakypärä ja Mestiksen piste-ennätyksen jahtaaja. 24-vuotias hyökkääjä iski perjantaina Rovaniemellä tehot 2+2. Jatkaako Palve tehoiluaan myös Mestiksen kärkikamppailussa lauantaina?

Hokki #1 Sami Väliharju

Maalilla Jukureita vastaan aloittaa 19-vuotias maalivahtilupaus Sami Väliharju, joka pelaa kajaanilaisryhmässä lainalla ja on Kärppien sopimuspelaaja. Väliharju on tällä kaudella pelannut Hokissa 7 ottelua torjuntaprosentilla 92.81.

Hokki - Jukurit lauantaina Kajaanissa klo 17.00. Ottelu on nähtävillä Mikkelissä Ravintola Päämajassa ja ottelun näyttää myös Elisan Fanseat -palvelu.