ENNAKKO: Hokki kärkikahinoissa Mikkeliin – kumman voittoputki katkeaa?

Jukureiden Teemu Henritius on tehnyt pahojaan hyökkäyspäässä ketjutovereidensa kanssa. Kuva: Meri Hyvärinen
Jukureiden kahden kotiottelun viikonloppu alkaa perjantaina, kun sarjan kärkikahinat mitellään perjantaina Hokkia vastaan klo 18.30.

Sarjakakkonen ja huikeita otteita kauden aikana esittänyt Kajaanin Hokki saapuu Mikkeliin perjantaina mittaamaan Jukureiden tasoa kärkiottelussa.

Jukurit ja Hokki ovat kohdanneet kuluvalla kaudella neljä kertaa, kahdesti Mikkelissä ja kahdesti Kajaanissa. Kauden ensimmäisen kohtaamisen syyskuussa Mikkelissä vei Hokki numeroin 2-3 jatkoajan päätteeksi, mutta kolme jälkimmäistä ottelua ovat kallistuneet viikinkiryhmälle 2-3 (JA), 0-3 ja 5-1.

Jukureilla on alla yhdeksän ottelun mittainen voittoputki, kun vierasjoukkueen voittotilastoissa on kolme peräkkäistä voittoa edellisistä otteluista.

Hokki lähtee hakemaan Jukureita vastaan kovaa taistelufiilistä ja selvää on se, etteivät isännät selviä perjantain töistä helpolla.

Hokki on viimeisen kuukauden joutunut kamppailemaan oman rosterinsa kanssa, sillä ajoittain treeneihin joukkue on saanut kasaan vain kolme kentällistä pelaajia. Sen vuoksi myös joidenkin pelaajien rasitus on kasvanut suureksi.

Hokki saa pelaajistoonsa perjantaille kuitenkin täydennystä, sillä Matti Kaarlela palaa loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon ja Kärpistä joukkuetta saapuvat vahvistamaan Tuomas Vartiainen ja Sami Väliharju. Mikäli Kärppien kokoonpanossa ei tapahdu kummoisia, myös Nuorten maailmanmestaruuden voittanut Antti Kalapudas saapuu Mikkeliin.

Jukureiden kokoonpanosta ovat poissa varmuudella Atte ja Miro Mäkinen, jotka ovat Jokereiden mukana KHL:n vieraskiertueella.

Nippelitieto:

Maaliero kauden menneistä kohtaamisista on Jukureille lukemin 13-6.

Seuraa häntä:

Jukurit #16 Teemu Henritius

22-vuotias hyökkääjä on tehnyt hyökkäyspäässä hyvää jälkeä yhdessä ketjutovereidensa Roope Rannan ja Niko Laakkosen kanssa. Henritius on sarjan pistepörssin kolmantena ja iskenyt 40 ottelussa tehot 14+31=45.

Hokki #12 Joni Piipponen

Joukkueen 21-vuotias hyökkääjä valittiin Mestiksen tammikuun tulokaspelaajaksi. Piipponen teki tammikuussa pelaamissaan kymmenessä ottelussa tehot 6+6=12, ja hänen plusmiinuslukemansa oli +5. Hokin riveissä Piipponen on pelannut 31 ottelua tehoin 9+8=17.

Jukurit tarjoaa Pågen -pullakahvit ovien avauduttua klo 17.30 Etelä-Savon Urheilugaalassa saamansa vuoden sykähdyttävin urheiluhetki -tunnustuksen johdosta! Tervetuloa kahville!