EKOenergian edelläkävijät Saimaan Juomatehdas ja Mikkelin Jukurit tekevät ympäristöystävällistä yhteistyötä Jukurit-oluen merkeissä

Saimaan Juomatehdas ja Liigaan noussut Mikkelin Jukurit ovat solmineet yhteistyösopimuksen kaudelle 2016 – 2017. Sopimuksen myötä Suomen palkituimman panimon tuotteet ilahduttavat jääkiekon ystäviä sekä Jukurien hallissa että kotisohvilla.

Tärkeänä osana yhteistyösopimusta on Jukurien liigataipaleen alkamista juhlistava Saimaan Juomatehtaan valmistama Jukurit-olut. EKOenergialla* valmistettu Jukurit-olut sopii mainiosti Suomen ympäristöystävällisintä jääkiekkoa tarjoavan mikkeliläisseuran linjaan.

Saimaan Juomatehdas siirtyi tänä vuonna ensimmäisenä suomalaisena panimona käyttämään tuotannossaan EKOenergiaa. Jukurien kotikaukalossa Ikioma Areenassa käytetään EKOenergia-merkin saanutta Ekoteko-sähköä ja -kaukolämpöä.

Kullanvärinen Jukurit-olut on pehmeän raikas täysmallaslager. Sen viekoittelevan maltainen maku on peräisin suomalaisesta luomuohrasta. Tasapainoinen humalointi viimeistelee makunautinnon.

Jukurit-olutta myydään koko liigakauden ajan Mikkelissä ja sen lähialueella hyvin varustetuissa kaupoissa ja ravintoloissa – sekä tietenkin Jukurien kotihallissa: Ikioma Areenalla toimii koko kauden ajan Marsalkka-baari, jossa myydään Saimaan Juomatehtaan tuotteita. Juomatehtaan tuotteita on tarjolla myös hallin aitioissa.

Saimaan Juomatehtaan toimitusjohtaja Jussi Laukkanen arvostaa yhteistyötä Jukurien kanssa:

- Mikkeliläisenä yrityksenä haluamme tietenkin olla mukana tukemassa mikkeliläistä liigajääkiekkoa. Olemme erittäin ylpeitä ja iloisia yhteistyökumppanuudesta Jukurien kanssa. Ja mikä hienointa, niin Jukurien kotiyleisö kuin vieraskannattajatkin pääsevät nyt erätauoilla virkistäytymään Suomen palkituimpien panimojuomien parissa. Paikallisuus kunniaan!

- Viikinkiravintolamaailmamme on uudistunut palvellen asiakkaita laadukkaasti ja heidän tarpeidensa mukaisesti. Olemme etsineet ravintolamaailmaan täysin omia, myös paikallisia tuotteita ja Jukurit-olut on erinomainen täydennys valikoimassamme osana elämyksellistä asiakaskokemusta, toteaa Ikioma Areenan ravintolapalveluista vastaavan Kalevankangas Areenan toimitusjohtaja Toni Maczulskij.


* EKOenergia on Suomen luonnonsuojeluliiton luoma ainoa koko Euroopan laajuinen ympäristömerkki sähkölle. EKOenergia on aina sataprosenttisesti uusiutuvista energianlähteistä tuotettua. Sen alkuperä varmennetaan alkuperätakuulla. EKOenergian tuotanto täyttää ympäristöjärjestöjen määrittelemät kestävyyskriteerit.