Nuorten Mestis alkaa, Jukurit A tähtää kärkeen!

Jukureiden osalta toinen perättäinen Nuorten Mestis starttaa su 14.9 Imatralla, jossa vastaan asettuu nousijajoukkue Ketterä.

Nuorten Mestis alkaa, Jukurit A tähtää kärkeen!

Jukureiden osalta toinen perättäinen Nuorten Mestis starttaa su 14.9 Imatralla, jossa vastaan asettuu nousijajoukkue Ketterä. Nuorten Mestiksen alkusarja pelataan 13 joukkueen voimin kaksinkertaisena sarjana. Joulun jälkeen 8 parasta jatkavat Nuorten lopullisessa Mestiksessä ja 5 heikointa pelaavat kevään Suomi- Sarjassa. Loppusarjan eli varsinaisen Mestiksen voittaja saa paikan Liiga- karsintaan ja tämä on Jukureiden tavoite tulevalle kaudelle.

Oheisesta linkistä pääset sarjaohjelmaan:

http://www.tilastopalvelu.fi/ih/index.php?option=com_content&view=article&id=4&stgid=2251

Joukkueen pelaajamäärä on tällä hetkellä 27 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia, jos mukaan lasketaan edustuksen Erno Ripatti ja Elmeri Laamanen. Hyvä pelaajatilanne on auttanut elokuun aikana, että olemme saaneet joka peliin täyden kokoonpanon ja luotua harjoituksiin kilpailutilanteen. Viime kausi osoitti, että kovien pelimäärien ja mm. armeijan sekä loukkaantumisten vuoksi on joukkueella oltava riittävä reservi kilpailukyvyn säilyttämiseksi.

Joukkueessa on tällä hetkellä 21 omaa kasvattia ja 9 ulkopaikkakuntalaista, kaikki heistä ovat A- ikäryhmää eli 96- 94- syntyneitä. Mielenkiintoisista tulijoista mainittakoon Viron miesten A- maajoukkueessakin esiintynyt Silver Kerna -94 ja kauden Pohjois- Amerikan juniorisarjoja pelannut Juha Suni -96.

Kauden alla oman joukkueen tekeminen on ollut kiitettävää, ja palo sarjapisteiden jahtiin on aistittavissa. Joukkueen harjoittelussa edellisiin kausiin on tullut muutosta fyysisellä puolella lisääntyneen nopeus- ja kimmoharjoittelun myötä. Jäällä isona teemana on ollut syöttö- ja luistelutaidon kehittäminen sekä yksilön ratkaisutaidot erilaisissa pelitilanteissa. Tätä kirjoittaessa edustusjoukkueen mukana on päässyt harjoituksissa näyttöjä antamaan 7 eri pelaajaa ja kolme harjoituspeleissä asti. Edustuksen valmennukselle uskallankin jo nyt sanoa kiitoksen sanan, ja tämä rikkaus mitä pelaajat tuovat sieltä mukanaan A:n ryhmään on ollut iso asia. Toivottavasti myös tämän myötä pelaajat uskaltavat itse uskoa ja unelmoida sekä tehdä töitä unelmiensa eteen ja kohti ammattilaisuutta.

Lopuksi kerron ilolla, että joukkueen valmennusryhmä sai uutta verta kun Jukuri- kasvatti Taneli Hiltunen aloitti apuvalmentajana elokuun alussa. Linkki Tanelin pelaajauraan alla:

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=21056

Samalla kiitän pari edellistä kautta apuna toiminutta Tuomo Jormakkaa, joka siirtyi oman jälkikasvun ”valmennukseen”!

Hyvää syksyä kaikille!

Jussi Hyvärinen

Vastuuvalmentaja

Jukurit A - nuoret