A-nuorten kesäkuulumisia

Jukurit HC Oy:n A-nuoret aloittivat uuden kauden 17.4.  Kesäharjoittelu on sujunut valmennuksen mukaan hyvin ja pelaajien sitoutuminen on ollut kiitettävää.  Fyysisen harjoittelun lisäksi joukkue on pyrkinyt olemaan vähintään 3 kertaa viikossa jäällä.

- Jäällä ehtii nyt paremmin kehittää yksilöllisiä taitoja kun syksyllä mennään enemmän pelien ja joukkueharjoittelun merkeissä, vastuuvalmentaja Jussi Hyvärinen toteaa.

Joukkueesta poistui kauden loputtua opiskelujen ja iän myötä 6 pelaajaa. Heidän tilalle ovat tulleet maalivahti Nicolas Luomi (HIFK), puolustajat Joona Taskinen (JoKP) ja Atte Kyyrönen (SaiPa) sekä paluumuuttaja hyökkääjä Antti Heinikainen (Pelicans).  Muualta tulleiden lisäksi ringissä on kuusi B- nuorta.  Joukkueen kokonaisvahvuus on tällä hetkellä 25 + 5. Valmennusryhmässä jatkaa Hyvärisen ohella Tuomo Jormakka ja fysiikkavalmentaja Reijo Hölttä.

- Tavoitteemme on vielä löytää 2-3 A-ikäistä pelaajaa ulkopaikkakunnilta vahvistamaan joukkuetta. B-nuoria harjoittelee joukkueen mukana ja tuovat kilpailua pelipaikoista, mutta ensisijaisesti heidän on autettava B:n omaa joukkuetta sarjapeleissä.

Poikkeuksellista A:n kauteen valmistautumisessa on ollut ulkopaikkakuntalaisten mukaan tulo, armeijan  sekä edustuksen mukana olevat.  Joukkue kokoontui ensimmäistä kertaa koko ryhmällä pelien ja kilpailujen merkeissä 7.-8.6. Ohjelmassa oli jalkapalloa, kuntonyrkkeilyä, frisbee golfia, street hockey sekä jääpelejä.

- Kesäharjoittelu ei voi olla vain raskasta puurtamista, vaan joukkuehengen eteen on tehtävä myös töitä.  On helpompi lähteä kauteen, kun pelaajat tuntevat toisensa paremmin.

 A-nuoret aloittavat Nuorten Mestiksen alkusarjassa
Suomen Jääkiekkoliitto teki keväällä päätöksen jonka mukaan A-nuorten Mestis pelataan 14.9. - 21.12. valtakunnallisena (16 joukkueen) kaksinkertaisena alkusarjana karsintasarjan sijasta.  Joulun jälkeen 8 parasta jatkaa Mestiksen loppusarjaan ja 8 heikointa Suomi-Sarjassa.

- Yksilöt saavat nyt kaivattuja kovia pelejä ja mahdollisuuden kehittyä. Sarja on nousijajoukkueelle kova haaste, mutta olemme asettaneet tavoitteeksi loppusarjapaikan ja sen eteen teemme töitä, linjaa Hyvärinen lopuksi.

Joukkueen omaharjoittelujakso alkaa 15.6 ja joukkueharjoitukset jatkuvat 22.7. Harjoitusottelut joukkue aloittaa 7.8 Diskosta vastaan ja Nuorten Mestis alkaa 14.9.

Jääkiekkoliiton nuorten sarjojen sarjatiedotteeseen pääset TÄSTÄ