#81 BRANDON YIP

Kanadalaiskiinalainen laitahyökkääjä tuo Jukureihin aimo annoksen kokemusta maailman kovimmista kiekkoliigoista. Monipuolinen pelimies on varustettu myös ärhäkällä luonteella, joten tehojen lisäksi hän sytyttää joukkuetta tarvittaessa muillakin keinoilla.


Pituus: 185 cm

Paino: 90 kg

Kätisyys: right

Syntynyt: 1985, Maple Ridge, Kanada

Sopimus: 2021

Kummiyritys: MHS-Palvelut Oy


Maailmaa nähnyt konkarihyökkääjä

Yip on syntynyt Kanadassa, Brittiläisen Kolumbian alueella sijaitsevassa Maple Ridgen piirikunnassa. Hyökkääjän sukujuuret löytyvät kuitenkin muualta, sillä hänen äitinsä on kiinalainen ja isä puoliksi kiinalainen ja irlantilainen.

Hyökkääjä varattiin NHL:ään kesällä 2004, kun Colorado Avalanche valitsi hänet kahdeksannella kierroksella. Yip lähti kuitenkin juniorisarjojen jälkeen pelaamaan ja opiskelemaan arvostettuun Bostonin yliopistoon, jossa vierähti neljä kautta. Joukkuetovereina olivat muun muassa NHL:ssä pitkää uraa tehneet Nick Bonino, Kevin Shattenkirk sekä Colin Wilson. Viimeisellä yliopistokaudellaan Yip teki 45 ottelussa 43 tehopistettä, mikä oli hänen tehokkain kautensa.

Kaudella 2009-2010 Yip teki ensiesiintymisensä NHL:ssä ja pelasi kauden aikana Avalanche-paidassa 32 ottelua, joissa iski tehot 11+8=19. Seuraava kausi Coloradossa oli hyökkääjän NHL-uran tehokkain, kun 71 ottelussa syntyi 22 tehopistettä.

Tammikuussa 2012 Avalanche treidasi Yipin Nashville Predatorsiin, jossa hän ehti pelaamaan yhden täyden kauden. Kesällä 2013 hyökkääjän matka jatkui puolestaan Phoenix Coyotesiin, josta Yip lähti vielä kaudeksi AHL:ään ennen siirtymistään pois Pohjois-Amerikasta.

Euroopassa Yipin ensimmäinen kohde oli Saksan DEL-liiga, jossa hän pelasi reilun kahden kauden ajan edustaen Adler Mannheimia ja Dusseldorfer EG:tä.

Kolme viimeisintä kautta Yip kiekkoili KHL:n kiinalaisseura Kunlun Red Starissa. Kahdella edelliskaudella joukkueen kapteenina toiminut hyökkääjä oli myös ryhmän paras pistemies. Viime kaudella 50 ottelussa syntyivät tehot 15+16=31.