Vitali Abramov tuo Jukureihin NHL-tason viimeistelytaitoa ja kovaa pelintekoa

Jukurit on solminut yksivuotisen sopimuksen nopean ja taitavan venäläishyökkääjä Vitali Abramovin kanssa. Abramov saapuu Jukureihin NHL-joukkue Ottawa Senatorsin organisaatiosta.

Vitali Abramov saapuu Jukureihin Ottawa Senatorsin riveistä.


Jukurit on solminut yksivuotisen sopimuksen 22-vuotiaan laitahyökkääjän Vitali Abramovin kanssa.

Venäläissyntyinen Abramov (175 cm, 82 kg) on NHL-joukkue Ottawa Senatorsin sopimuspelaaja, ja Ottawa Senatorsilla on oikeus kutsua pelaaja halutessaan takaisin kesken kauden. Viime kaudella Abramov pelasi kaksi NHL-ottelua (1+0) sekä 51 AHL-ottelua Belleville Senatorsin riveissä tehoin 18+23=41.

NHL-otteluita nuorella pelaajalla on takanaan tähänastisella urallaan yhteensä kolme. Abramov on pelannut AHL:ssä kolmella kaudella, joista kaksi täyttä pelikautta. AHL:ssä hän on takonut Belleville Senatorsissa ja Cleveland Monstersissa yhteensä 35+39=74 pistettä pelaamissaan 125 ottelussa.

Ennen aikuisten sarjoihin siirtymistä Abramov pelasi kolme kautta Quebec Major Junior Hockey Leaguessa (QMJHL), joka on yksi kolmesta Pohjois-Amerikan pääjunioriliigoista. Abramov iski kolmella kaudellaan yhteensä 301 (129+172) tehopistettä pelaamissaan 185 runkosarjaottelussa. Näillä tehoilla Abramov on kaikkien aikojen tehokkain ulkomaalaispelaaja QMJHL-junioriliigassa. Hänet valittiin myös vuoden tulokkaaksi vuonna 2016 ja liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi keväällä 2017.

Traktor Tšeljabinskin kasvatti Abramov on myös edustanut kotimaataan Venäjää nuorisomaajoukkueissa eri ikäluokissa, ja pelannut U20 MM-kisoissa vuonna 2018.

Vasen käsi alhaalla pelaavalla Abramovilla on Jukurien urheilujohtajan Jukka Holtarin mukaan arvokas taito voittaa yksi vastaan yksi -tilanteita luistelu- ja kiekollisilla taidoillaan.
- Kyseessä on erinomainen luistelija, olipa kyse sitten kiihdytyksestä, huippunopeudesta tai ketteryydestä. Lyhyestä varrestaan huolimatta Abramov on vahvasti kiinni kiekossa ja vahvan alavartalonsa ansiosta hän pysyy hyvin jaloillaan myös ahtaissa laitaväännöissä.
- Abramovin rooli on meillä pitää vauhtia ja ampua maaleja. Hän haluaa tehdä maaleja ja on laukaisuhimoinen maalintekijätyyppi, Holtari tiivistää.

Vaikka pelaaja saattaa palata kesken kauden takaisin NHL:ään, Holtari näkee Abramovin saapumisen Mikkeliin tärkeäksi sekä pelaajalle itselleen että Jukurit-organisaatiolle.
- Uskon, että pelaajasta on Jukureille iloa ja vastavuoroisesti olemme mielellämme tukena pelaajalle tässä vaiheessa hänen uraansa. Haluan myös, että Liiga-joukkueemme tavoitteellisilla nuorilla pelaajilla on mahdollisuus nähdä ja kokea läheltä, kuinka hyvä pelaajan pitää olla päästäkseen NHL-rosteriin.

Myös Abramov itse odottaa Suomen Liigan ja Jukurien kehittävän häntä eteenpäin pelaajana.
- Liiga on tasokas sarja ja tiedän siellä pelaavan hyviä pelaajia. Odotan todella innoissani pääsyä joukkueen mukaan ja pelaamaan. Teen parhaani, että voin auttaa joukkuetta voittamaan.

Abramov on Jukurien käytettävissä syys-lokakuun vaihteessa maahan saapumisen ja kahden viikon karanteenin jälkeen. Abramov pelaa Jukureissa numerolla 11.