#17 OTTO MÄKINEN

Otto Mäkinen on vastuullinen ja monipuolinen viisikkopelaaja. Pelaajan tekniset, taktiset ja henkiset työkalut riittävät heti Liiga-tason jääkiekkoon ja nuorella miehellä on myös vielä paljon ulosmittaamatonta kehityspotentiaalia.

Pituus: 188 cm

Paino: 81 kg

Kätisyys: Left

Syntynyt: 1998, Tampere

Sopimus: 2024

Kummiyritys: Veljekset Hokkanen

Kahden suunnan sentteri Tampereelta

Otto Mäkinen on käynyt Tapparan junioripolun. Hänen joukkuekavereinaan junioreissa olivat muun muassa nykyisistä liigapelaajista Otto Rauhala ja Aapeli Räsänen sekä Pohjois-Amerikassa kiekkoilevat Joona Luoto ja Patrik Laine.

Mäkinenkin on pelannut urallaan yhden kauden Pohjois-Amerikassa, kun hän siirtyi kaudeksi 2016-2017 OHL-joukkue Soo Greyhoundsiin. Kaudeksi 2017-2018 Mäkinen kuitenkin palasi takaisin Tapparaan. Kausi kului pitkälti lainalla Mestiksessä LeKin paidassa, mutta hän teki kuitenkin myös liigadebyyttinsä esiintymällä 10 liigaottelussa.

Seuraavallakin kaudella vastuu Liigassa jäi pieneksi ja pelejä kertyi pääasiassa Mestiksessä aluksi LeKin ja loppukaudesta TUTOn riveissä. Viime kaudeksi Mäkinen siirtyikin Kooveeseen ja nousi siellä Mestiksen kärkipelaajien joukkoon iskemällä 48 ottelussa yhtä monta tehopistettä.

Mäkinen on kuulunut Suomen ikäkausimaajoukkueisiinkin ja pelannut yhdet arvokisat, kun edusti Suomea alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa keväällä 2016.