RAPORTTI: Ensimmäisen erän maalikarkeloilla voittoon

Jukurit kaatoi JYP-Akatemian vahvalla ensimmäisen erän esiintymisellä. Loppulukemiksi Kalevankankaalla kirjattiin 4-2.

Jukureiden maalitalkoisiin osallistui muun muassa Jaakko Turtiainen.
Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo

Ottelun ensimmäinen erä oli vauhdikas ja viihdyttävä. Jäähyjen lisäksi erässä nähtiin peräti viisi maalia, joista kolme iski kotijoukkue.

Viisi ottelun ensimmäistä maalia iskettiin neljään ja puoleen minuuttiin. Ensimmäistä erää oli ehtinyt vanheta reilut yhdeksän minuuttia, kun Akatemian Aleksi Honka vei vierasjoukkueen maalin johtoon ylivoimalla.

Jukurit ei tästä kuitenkaan hätääntynyt, vaan laittoi seuraavan vaihteen silmään, iski kahteen minuuttiin kolme maalia ja näytti kaapin paikan jyväskyläläisille. Maalitalkoot aloitti kultakypärä Joonas Sammalmaa, joka laittoi kiekon reppuun maalin edestä pienen pyörityksen päätteeksi.

Vain reilu minuutti myöhemmin Sammalmaa osui toistamiseen, tällä kertaa ylivoimalla Oula Palven hienon poikittaissyötön jälkeen. Syöttöpiste tähän maaliin myös Teemu Suhoselle.

Seuraava verkkojen heiluttaja oli Jaakko Turtiainen, jonka veto upposi Akatemian verkkoon ohi maalivahti Dennis Saikkosen.

Ensimmäisen erän maalikarkelot eivät suinkaan jääneet tähän, sillä seuraavassa Jukureiden päässä pelatussa tilanteessa vierasjoukkue kavensi pelin 3-2:een. Jukuri-vahti Mika Norja torjui Joel Sundin laukoman kiekon eteensä, josta Akatemian Patrik Forsberg iski kumilätkän Jukureiden verkkoon.

– Ensimmäisellä kaksikymmenminuuttisella vaihdettiin maalipaikkoja kilpaa ja katsottiin, kumpi on tehokkaampi, Jukuri-käskyttäjä Antti Pennanen kommentoi ottelun alkua.

Ottelun toinen ja kolmas erä olikin vauhdikkaan ensimmäisen erän jälkeen tasaisempaa puurtamista. Jukurit tiivisti puolustustaan, eikä Akatemia päässyt kuin muutamaan otteeseen vaarallisille maalipaikoille. Jukureilla oli pariin otteeseen mahdollisuus kasvattaa johtoaan, mutta Saikkonen piti pintansa Akatemian maalilla.

Akatemia yritti tulla tasoihin lopussa ilman maalivahtia, mutta Jukureiden Teemu Turunen laittoi kiekon tyhjiin viimeistellen loppulukemiksi 4-2.

– Akatemia laittoi meidät vielä ihan lopussa ahtaalle, mutta olen ylpeä siitä, miten me tuota johtoasemaa puolustettiin, Pennanen kiitteli joukkuettaan lehdistötilaisuuden lopuksi.