Jukurit taipui viidennessä finaalissa - KooKoo mestariksi

Jukurit ja KooKoo kohtasivat Kouvolan jäähallissa viidennen finaaliottelun merksissä.

Pasi Järvinen.                                     Kuva: Petri Lyytikäinen

Mestis kausi saatiin päätökseen maanantai-iltana Kouvolassa, kun Jukurit taipui viidennessä finaaliottelussa KooKoolle maalein 4-0. Näin ollen KooKoo voitti historiansa ensimmäisen Mestiksen mestaruuden ja Jukurit joutuivat tyytymään hopeamitaliin.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue KooKoo oli hieman hallitsevampi osapuoli, mutta myös sarvipäillä oli omat paikkansa maalintekoon.

Ottelun avausmaalista vastasi KooKoo-hyökkääjä Henri Tuominen aivan maalin edestä ajassa 12.01. Tuomisen maaliin syöttäjiksi merkittiin Antti Mäkilä ja Santtu Huhtala.

Vain kahta minuuttia myöhemmin Jukurit pääsivät kokeilemaan ylivoimaansa, kun Jussi Nättinen tuomittiin kaksiminuuttiselle huitomisesta. Tämä ei kuitenkaan tuottanut tulosta hyvistä yrityksistä huolimatta.

Toisen erän alussa sarvipäät pääsivät jälleen ylivoimalle, mutta KooKoon maalivahti Mikko Rämö kesti yritykset eikä tasoitusmaalia nähty.

Erän puolivälin jälkeen keltapaidoille tuomittiin joukkuerangaistus - liikaa pelaajia jäällä. Tästä ylivoimasta KooKoo pääsikin rokottamaan ja tilanne oli jo 2-0 oranssimustien hyödyksi. Maali oli Jukureiden kannalta epäonnekas, sillä Joona Karevaara yritti syöttää maalin tolpalle, mutta kiekko ponnahti Jukureiden luistimista maaliin asti.

Maalin jälkeen Jukureilla oli omat paikkansa maalintekoon, mutta Rämö piti maalinsa puhtaana.

Kolmannessa erässä Jukurit haki vimmatusti kavennusmaalia, mutta KooKoon puolustus pelasi uhrautuvasti. Lopuksi oranssimustat sinetöivät mestaruutensa laukomalla kiekon maaliin kaksi kertaa ja näin Jukureiden kausi päättyi pettymykseen.