Otteluennakko: Viikonloppuna edessä vanhojen tuttujen kohtaamisia ja bussimatkailua

Jukureilla on edessään työntäyteinen viikonvaihde. Perjantaina kotikaukaloon vastustajaksi saapuu KooKoo ja lauantaina matkataan Pohjanmaan lakeuksille Sportin vieraaksi.

Kangasalusta kaipaa lisää tehokkuutta joukkueen pelaamiseen viikonlopun kamppailuihin.


Keskiviikkona mikkeliläisjoukkue kamppaili jo Kärppien vieraana ja nappasi yhden pisteen, kun Kärpät voitti ottelun vasta jatkoajalla 2-1-lukemin. Päävalmentaja Pekka Kangasalusta oli tyytyväinen joukkueen suoritukseen tappiosta huolimatta.

- Pelattiin ihan hyvä peli ja aina jos Oulusta jotain saa mukaansa, niin se on kaikki kotiinpäin. Siinä olisi ollut mahdollisuus kolmeenkin pisteeseen kuten kaikissa aiemmissakin peleissä, mutta ihan suhteellisen ehjä 60-minuuttinen pelattiin. Ne asiat, mitä haluttiin pelissä näkyvän, niin saatiin näkymään.

- Siitä tykkäsin erityisesti, että vaikka Kärpät tuli tasoihin, niin haettiin ihan rohkeasti voittoa vielä sen jälkeen. Ettei tullut sellaista lamaantumista, että olisi vain tasuria lähdetty puolustamaan, vaan oikeasti haettiin voittoa. Se on hyvä merkki joukkueesta.

KooKoon kausi on alkanut vaihtelevalla menestyksellä. Avausviikonloppuna se hävisi vieraskaukalossa SaiPalle 5-3-numeroin, mutta onnistui kotonaan nappaamaan selvän 5-1-voiton lappeenrantalaisryhmästä. Keskiviikkona Sport puolestaan pöllyytti joukkuetta tylyin 7-2-lukemin, joten perjantaina jäälle on odotettavissa varmasti ärsytetty vierailija.

Kouvolalaisten tehomiehinä ovat häärineet viisi tehopistettä koonnut konkarihyökkääjä Juha-Pekka Haataja sekä 2+1-tehot mieheen keränneet Trevor Mingoia ja Anrei Hakulinen.

- Tiukka vääntö varmasti tulee. Meidän täytyy vain luottaa siihen, mitä yhdessä sovitaan ja sitä kautta saada tehokkuutta pelaamiseen. Kolme ensimmäistä peliä ovat osoittaneet, että pystytään omalla pelillä tuottamaan riittävästi paikkoja, mikä on hyvä asia. Paikan tullen pitää vain saada tehokkuus paremmaksi, Kangasalusta toteaa.

Sportille keskiviikon KooKoo-ottelu oli vasta kauden toinen kamppailu. Viime lauantaina se kärsi 3-1-tappion Kärppien vieraana. Vaasalaisjoukkue pelaa perjantaina vierasottelun Lappeenrannassa, joten myös heillä on edessään pitkä bussimatka ennen lauantain koitosta.

- Viikko on matkustamisineen tosi haasteellinen, mutta toki tilanne on sama Sportille. Molemmille joukkueille se olisi ollut varmaan parempi, jos olisi pelattu Mikkelissä, mutta näillä nyt mennään. Se on meille hyvä haaste ja joukkuetta mitataan, kuinka tuollaisen ruljanssin pystyy läpi viemään, arvioi Kangasalusta.

Sportin riveissä esiintyy myös mikkeliläisyleisölle tuttu kasvo, Turo Asplund, joka on iskenyt kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa tehot 1+1. Kokeneelle keskushyökkääjälle Jukurit-ottelu on uran 400. liigaottelu, mikäli hän pelaa molemmat viikonlopun otteluista.

Jukurien sairastuvalta kuuluu positiivisia uutisia, sillä puolustaja Mikko Kokkonen on saanut peliluvan. Latvialaishyökkääjä Martins Dzierkals tekee myös todennäköisesti debyyttinsä jukuripaidassa viikonlopun otteluissa.

- Mikon tilannetta vielä katsellaan, että aloittaako meillä vai hakeeko vielä pelituntumaa A-nuorten kautta. Ollut kuitenkin pitkään sivussa, niin peli on kuitenkin peliä. Hyvä on saada sieltä kokemuksia. Tänä viikonloppuna hän kuitenkin pelaa, Kangasalusta kertoo.

Ottelu alkaa Ikioma Areenalla perjantaina 20.9.2019 kello 18.30, ovet avautuvat kello 17.00. Irtolippujen hinnat alkaen 12 euroa! Liput Jukurit Shopista, ovelta tai lippu.fi/jukurit.

​​​​​​​

Katso tästä kaikki tarpeellinen perjantain Jukurit - KooKoo-otteluun!

Lue lisää