VÄLIERÄSARJAN ENNAKKO: Jukurit iskee KeuPa HT:n kimppuun

Taistelu Jukureiden ja KeuPan välillä alkaa keskiviikkona. Kuva: Meri Hyvärinen
Jukurit taisteli tiensä Mestiksen välieriin ja kohtaa keskiviikkona alkavassa välieräsarjassa KeuPa HT:n.

Jukurit taistelee kuudentena peräkkäisenä vuonna Mestiksen välierissä. Tällä kaudella viikinkiryhmän vastustaja on keuruulainen KeuPa HT, joka on toisena peräkkäisenä vuonna Mestiksen pudotuspeleissä. Edellisellä kaudella Jukurit ja KeuPa kohtasivat toisensa puolivälierissä, jotka Jukurit voitti 4-0.

Jukureiden historia Mestiksessä on värikäs ja kauden 2011 jälkeen viikinkilaiva on seilannut jokaisella kaudella aina välieriin asti, minkä lisäksi tilille on kertynyt kuuden vuoden aikana kaksi mestaruutta ja kaksi hopeamitalia.

Jukurit selvitti tiensä Mestiksen välieriin runkosarjan voiton jälkeen kaatamalla Kiekko-Vantaan otteluvoitoin 4-3. Jukurit johti sarjaa jo 3-0, mutta vantaalaiset laittoivat kampoihin ja tekivät historiaa tasoittamalla otteluvoitot 3-3:een. Välieriin menijä ratkaistiin seitsemännessä ottelussa viime lauantaina Mikkelissä, minkä Jukurit voitti lopulta jännittävien vaiheiden jälkeen jatkoerässä maalein 2-1.

- Pelillisesti Vantaa asetti meille oikein hyvän haasteen. Nyt olemme vahvempia ja valmiimpia menemään eteenpäin, Jukureiden vastuuvalmentaja Antti Pennanen kommentoi päättynyttä puolivälieräsarjaa.

Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut KeuPa HT puolestaan kohtasi puolivälierässä Jukureiden paikallisvastustaja SaPKon, joka oli runkosarjassa sijoittunut neljänneksi. KeuPan ja savonlinnalaisen pässiryhmän välillä miteltiin niin ikään mielenkiintoinen puolivälieräsarja, joka ehkä hieman yllätyksellisestikin päättyi KeuPa HT:n voittoon otteluvoitoin 4-1 ja KeuPa oli ensimmäisenä välieriin selvinnyt joukkue.

KeuPa HT on pelannut hyvin nousujohteisen kevään, joten nähtäväksi jää, onnistuuko viikinkilaiva pysäyttämään Keuruulaisten marssin ja löytääkö Jukurit uutta taisteluasennetta keuruulaisia vastaan pitkäksi venyneen puolivälieräsarjan jälkeen.

- Mentaalisesti pitää olla vahvempi ja päättäväisempi alusta asti. Oma identiteetti pitää näkyä vahvemmin ja meidän pitää pystyä puolustamaan laadukkaammin, Pennanen suuntaa katseet keskiviikkona alkavaan välieräsarjaan.

Joukkueiden runkosarjakohtaamiset:

26.9.2015 KeuPa HT – Jukurit 4-2
17.10.2015 KeuPa HT – Jukurit 1-2
15.1.2016 Jukurit – KeuPa HT 3-2 JA
29.1.2016 Jukurit – KeuPa HT 3-1

Seuraa heitä:

Jukureiden parhaat pistemiehet pudotuspeleissä:

1. Roope Ranta (4+3=7)

2. Teemu Turunen (4+3=7)

3. Oula Palve (2+5=7)

4. Joonas Sammalmaa (2+5=7)

5. Teemu Suhonen (0+6=6)

KeuPa HT:n parhaat pistemiehet pudotuspeleissä:

1. Eetu Koivistoinen (2+3=5)

2. Juuso Mörsky (1+4=5)

3. Roni Sevänen (1+4=5)

4. Pasi Kouvalainen (2+2=4)

5. Emppu Pulliainen (1+3=4)