Tehomet valaisee pelitapahtumat: Tylyn tehokas Pelicans haki pisteet - "Maalin hinta meitä vastaan on naurettavan halpa tällä hetkellä"

Tutut ongelmat vaivasivat Jukurien peliä Pelicansia vastaan. Mikkeliläisten oma maalinteko sakkasi pahoin, kun taas lahtelaiset iskivät hieman halvalla harvoista paikoistaan 4-1-voittoon tarvitut maalit.


Avauserässä maalipaikoilla ei juhlittu kummassakaan päässä, mutta Pelicansin aloitus otteluun oli tehokas. Leevi Tukiainen iski lahtelaiset johtoon vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen ja muutamaa minuuttia myöhemmin sama mies oli laukomassa tilanteeksi jo 0-2. Jukuritkin sai erässä muutamia pyörityksiä hyökkäyspäässä aikaan, mutta todellisille tekopaikoille isännät eivät juurikaan päässeet.

Pelicans tarjosi isännille toisen erän alkuun jälleen kylmää vettä niskaan, kun Libor Zabransky iski heti erän avausminuutilla lahtelaisille kolmannen täysosuman. Muutoin erässä mentiin pitkälti Jukurien tahdissa, mutta maalipaikoille pääseminen oli mikkeliläisryhmälle edelleen haasteellista, vaikka peli ajoittain varsin hyvin hyökkäysalueella pyörikin. Erän lopussa isännät pääsivät hakemaan kavennusta kahden miehen ylivoimallakin, mutta tulos jäi laihaksi.

Kolmannessa erässä sama kuva jatkui. Jukurit hallitsi kiekkoa, mutta lahtelaisryhmä puolusti omalla alueellaan vahvasti pitäen isäntien vaaralliset tilanteet vähissä. Kahdeksan minuuttia ennen loppua sarvipäät saivat lopulta kuitenkin maalin aikaan, kun Kim Johansson sivalsi ylivoimalla siniviivalta liigauransa avausmaalin kaventaen tilanteeksi 1-3.

Kavennuksen jälkeenkin Jukurit jatkoi vielä sitkeästi lisämaalien hakemista, mutta Pelicans piti pintansa ja kesti rynnistyksen. Ottelun 1-4-loppunumerot viimeisteli päätösminuutilla tyhjään maaliin Lars Bryggmann.

- Edelleen sama tarina kuin esimerkiksi eilen. Hupsis-maali omiin ja av-maali perään, niin ollaan kaksi perässä. Peli jatkuu kuitenkin tasaisena ja hyvin kamppailtiin Pelicansin isoja puolustajia vastaan. Siitä olen ylpeä, ettei kukaan luovuttanut, vaan kaikki jätti kaikkensa jäälle tänään. Maalin hinta meitä vastaan on naurettavan halpa tällä hetkellä. Siinä on meidän puolustuspelaamisessa kaksi osa-aluetta, jotka pitää saada kuntoon, jotta voidaan taistella voitosta. Peli rupeaa ratkeamaan tällä hetkellä vähän liian aikaisin. Saatiinko 50 laukausta tänäänkin ja vastustajan maalivahti oli tosi hyvä.

- Tehokkuutta kaivataan, siitä viisikolmosesta olisi pitänyt maali tehdä. Loppuun asti taisteltiin ja varsinkin viimeisessä erässä voitettiin kamppailuita sekä aloituksia, minkä kautta saatiin hyvä paine vastustajan maalille, mutta ei tulosta tälläkään kertaa.