Tehomet valaisee pelitapahtumat: Sinikeltainen hurrikaani pyyhkäisi kauden avauksessa - Max Ellisille hattutemppu täyteen

Jukurit oli kaksi erää vankasti kuskin paikalla HPK:ta vastaan, eikä kolmannen erän alun pieni notkahduskaan kaatanut mikkeliläisryhmää. Max Ellis taituroi ottelussa hattutempun ja johdatti jukurijoukkueen 7-3-voittoon kauden avauksessa.

Max Ellis laukoi kauden avauksessa hattutempun.


Jukurit tuli kotikaukaloon sarja-avaukseen isännän ottein ja piti vierailijansa täysin otteessaan avauserässä. HPK:n tilanteet jäivät yksittäisiin pistohyökkäyksiin, kun taas mikkeliläiset vyöryttivät hyökkäyspeliä ajoittain vahvastikin hämeenlinnalaisalueella.

Jukureilla oli jo ennen avausmaaliakin muutama tilaisuus maalintekoon ja lopulta reilun kuuden minuutin pelin jälkeen Max Ellis pääsi iskemään ylivoimalla vapauttavan avausmaalin. Erän jälkimmäisellä puoliskolla isännät rokottivat vielä kahdesti, kun ensin Aleks Haatanen sivalsi etukulmasta kiekon toistamiseen Sami Rajaniemen selän taakse ja hetkeä myöhemmin Ellis täräytti jo illan toisensa Alex Berardinellin oivallisesta tarjoilusta.

Toinen erä ei tuonut muutosta ottelun kuvaan, vaan Jukurit hallitsi jopa ensimmäistä erää selvemmin pelitapahtumia. Mikkeliläisryhmä aiheutti vahvalla luistelullaan ja kamppailupelaamisellaan jatkuvia vaikeuksia HPK:lle, minkä vuoksi hämeenlinnalaiset joutuivat kuluttamaan erässä neljästi jäähypenkkiäkin. Jukurit käytti erikoistilanteet myös hyväkseen, kun Topias Hynninen ja Peter Abbandonato muuttivat ylivoimamaaleillaan taululle 5-0-lukemat.

Kolmannen erän alku tarjosi Jukureille kuitenkin hyvän opetuksen, ettei ote saa herpaantua missään vaiheessa peliä. HPK pääsi aloittamaan erän ylivoimalla ja kun heti erän alkuun Lucas Nordsäter passitettiin myös jäähylle, sai hämeenlinnalaisryhmä mahdollisuutensa kahden miehen ylivoimalla. Vierailija myös käytti mahdollisuutensa hyväksi, kun ensin Teemu Rautiainen kavensi 5-1:een ja heti perään Christopher Bengtsson toi hämeenlinnalaiset jo kolmen maalin päähän.

- Siinä vähän kuriton jäähy ja siitä kolmella viittä vastaan. Siitä sitten maali ja heti perään toinen. Sen jälkeen sitten vielä vähän huono puolustusalueen pelaaminen, myytiin helpolla keskusta ja siitä vielä kolmas omiin. Iso hatunnosto kuitenkin joukkueelle, että keräsi siinä vielä itsensä ja alkoi pelata kuten oli sovittu, päävalmentaja Marko Tuomainen kertasi.

Heikki Huttunen ehti ohjaamaan vieraille vielä illan kolmannen ennen kuin Jukurit heräsi jälleen takaisin taisteluun. Herättäjänä toimi kapteeni Jesper Piitulainen, joka tälläsi siniviivan tuntumasta kiekon ohi päätöserään HPK:n tolppien väliin vaihdetun Kim Saarisen. Mikkeliläiset säilyttivät vahvan otteen loppuun saakka ja Ellis laukoi hattutempun täyteen kaunistellen loppunumerot 7-3:een ylivoimalla.

Ottelun lopussa HPK-hyökkääjä Vili Alitalo loukkasi itseään taklaustilanteessa ja hänet talutettiin kaukalosta pois. Tilanteen jälkeen kentällä nähtiin pientä nujakointiakin.

- Saatiin kyllä hyvä ja energinen startti, mitä haettiinkin. Oltiin alussa tehokkaita ja jopa hieman onnekkaitakin. Päästiin vähän helposti siinä karkuun. Todella tyytyväinen olen kuitenkin, että saatiin näkymään niitä asioita, joita tuossa harjoituskaudella käytiin läpi ja mihin tässä ekassa pelissä tähdättiin. Valmishan meidän paketti ei tule olemaan pitkään aikaan, mutta kuten joukkueellekin sanoin, niin ollaan tarpeeksi valmiita voittamaan ensimmäinen peli, totesi Tuomainen.

- Varsinkin hyökkäys- ja keskialueella halutaan aktiivisesti riistää, niin ei tarvitsisi puolustusalueella niin paljoa möyriä varsinkaan näillä uusilla säännöillä. Siihen olen tyytyväinen, että saatiin riistoja ja ylivoima todella tehokasta.

Jukurit jatkaa viikkoaan vieraspelien merkeissä, kun se matkaa torstaina kohti Oulua, jossa se kohtaa perjantaina Kärpät. Lauantaina pelataan puolestaan Vaasassa Sportin vieraana.