Otteluennakko: Revanssikoitos Pelicansin vieraana

Jukurien harjoituspelit jatkuvat torstaina Lahdessa, jossa se ottaa toistamiseen mittaa Pelicansista tämän syksyn aikana.


Jukurit pelaa harjoituskauden neljännen koitoksensa torstaina Lahdessa. Joukkueet ovat kohdanneet harjoituskaudella jo kertaalleen, kun kauden avausmatsissa kaksi viikkoa sitten Pelicans oli vahvempi Let´s Go Areenalla 5-1-lukemin.

Viime viikolla Jukurit pelasi Imatralla harjoitusturnauksessa. Kauden ensimmäinen voitto irtosi torstaina KooKoota vastaan 4-0-lukemin, mutta perjantain finaalissa joukkue taipui Kiekko-Espoolle 4-1-numeroin.

- Hyvät fiilikset ovat jääneet. Kaikki ovat alkaneet tottua uusiin systeemeihin ja alkaneet tuntea toisiaan paremmin. Edelleen kuitenkin opimme joka päivä uutta ja käymme prosessia läpi yhdessä, kuvaili viime viikolla avausmaalinsa jukuripaidassa iskenyt Alex Berardinelli ensimmäisiä harjoitusviikkoja.

Eetu Anttila piti ensimmäisessä jukuriottelussaan nollapelin KooKoota vastaan. Yhdysvaltalaishyökkääjä Max Ellis jatkoi vahvaa virettään ja iski jo harjoituskauden toisen maalinsa Kiekko-Espoota vastaan. Berardinellin lisäksi ensimmäistä kertaa viime viikolla jukurimiehistössä maalinteossa onnistuivat Santeri Koskela ja Sakke Hämäläinen.

Berardinelli on yksi IPK:sta täksi kaudeksi Jukureihin saapuneista uusista pelureista. Muutamat viime kaudelta tutut pelikaverit ja valmennus sekä joukkueen kaksi muuta yhdysvaltalaista, Ellis ja Isaac Johnson ovat olleet hyökkääjälle apu ensimmäisinä viikkoina.

- Mielestäni meillä on ryhmä hyviä tyyppejä kasassa. Kaikki vaikuttavat tosi mukavilta ja uskon, että pikkuhiljaa alamme löytää yhteyden keskenämme paremmin ja paremmin. On tietysti myös mukava, että joukkueessa on kavereita, jotka puhuvat samaa äidinkieltä kanssani ja tietysti tuttuja pelikavereita viime vuodelta Iisalmesta. Se saa oloni tuntumaan mukavammalta, Berardinelli toteaa.

Greensburgissa, Pennsylvanian osavaltiossa syntynyt Berardinelli on Euroopassa pelatessaan jo ehtinyt nähdä hyvin erilaisia kaupunkeja. Ranskassa kotikaupunkina oli reilun 100 000 asukkaan Mulhouse, kun taas viime kaudella asuinpaikkana oli reilun 20 000 ihmisen Iisalmi. Tähän väliin kooltaan osuva Mikkeli on ollut ensituntumalta Berardinellille positiivinen kokemus.

- Asun aivan keskustassa ja olen hieman ehtinyt tutustua kaupunkiinkin. Paljon ruokapaikkoja ja kauppakeskus aivan vieressä, niin vaikuttaa mukavalta paikalta.

Ensimmäisissä harjoitusotteluissa Berardinelli on väläytellyt kiekkonäppäryyttään ja vahvaa luisteluaan, jonka hän kertookin olevan vahvuutensa. Hyökkääjä myöntää, että alku uudessa sarjassa on vaatinut myös hieman totuttelua.

- Peli on vähän nopeampaa kuin viime vuonna Mestiksessä. Pelaajat myös vähän isompia ja vahvempia. Täytyy vain tottua tuohon vauhtiin ja luulen, että muut asiat selviävät itsestään, Berardinelli arvioi eroja pelissä aiempaan.

- Olen hauska ja rento tyyppi. Tykkään viettää aikaa joukkuekavereiden kanssa. Kentällä olen nopea kahden suunnan hyökkääjä, joka pystyy auttamaan hyökkäyspelissä, mutta myös hoitaa velvoitteet myös puolustussuuntaan, kuvailee Berardinelli itseään.

"Hyvä testi meille, että kuinka paljon olemme kehittyneet ensimmäisestä viikosta"

Pelicansin harjoituskauden tähän mennessä ainut ottelu on ollut edellinen Jukurit-kamppailu. Torstaina joukkue palaa siis lähes kahden viikon harjoittelujakson jälkeen pelien pariin.

Edellisessä kohtaamisessa lahtelaisten tehopelaajia olivat 1+1-tehot keränneet Elias Vilen, Leevi Tukiainen ja Libor Zabransky. Konkarihyökkääjä Ryan Lasch osoitti myös vaarallisuuttaan ja teki ottelussa yhden täysosuman.

Lahtelaisryhmä on myös vahvistunut kahdella pelaajalla edelliskohtaamisen jälkeen, kun joukkueeseen liittyivät kanadalaispuolustajat Wyatt Kalynuk ja Michael Vukojevic.

- Pelicans on erittäin hyvä joukkue. Ovat olleet kaksi kertaa peräkkäin sarjan finaaleissa ja heillä vahva ryhmä. Se on hyvä testi meille, että kuinka paljon olemme kehittyneet ensimmäisestä viikosta, Berardinelli ennakoi.

Jukurien uusinta vahvistusta Peter Abbandonatoa ei vielä torstaina nähdä jäällä, sillä kanadalaishyökkääjä saapuu Suomeen vasta viikonlopun aikana. Tämän ja tulevan viikon peleistä mikkeliläisryhmästä sivussa myös norjalaishyökkääjä Thomas Olsen, joka on pelaamassa Norjan paidassa harjoitusotteluita ja olympiakarsintoja.