Otteluennakko: Kirvesrintojen vieraaksi viikon päätöstaisteluun - "Kova haaste on vastassa"

Jukurit päättää viikon pelinsä Tampereella, kun se matkaa Tapparan vieraaksi Nokia Areenalle.


Jukurit jatkoi voittojen tiellä keskiviikkona, kun se kaatoi Let´s Go Areenalla Lukon voittomaalikilpailun jälkeen. Pelin kuva oli hyvin samanlainen kuin lauantaina JYPiä vastaan mikkeliläisryhmän puolustaessa sitkeästi ja iskien tehokkaasti vähistä paikoistaan maalit.

Erinomaisen ottelun jälleen tolppien välissä pelanneen, 37 kertaa torjuneen Matthieu Herpinin ohella keskiviikon kamppailun ratkaisuhahmoja oli kapteeni Jesper Piitulainen. Hyökkääjä teki varsinaisella peliajalla kaksi maalia ja upotti voittomaalikisassa ratkaisuosuman. Ruotsalaislaituri Ludwig Persson iski puolestaan liigauransa ensimmäisen täysosuman Lukon verkkoon.

- Tärkeät pisteet henkisestikin meille. Koko ajan yritetään parantaa omaa pelaamista. Kuitenkin siihen nähden, että pelaaminen ei ole täydellistä, niin pystyttiin pitämään maalipaikkamäärät omiin sellaisena, että mahdollistettiin voitto. Siinä oli paljon isolla sydämellä puolustamista, mikä on aina se peruskivijalka pelissä, totesi valmentaja Jesse Welling.

Lauantaina Jukurit matkaa Tampereelle, jossa se saa vastaansa kolmen edelliskauden mestarijoukkue Tapparan. Kuluvan viikon kirvesrinnat aloittivat CHL-ottelulla Lausannea vastaan, josta tuloksena oli 2-0-tappio. Perjantaina pelataan vielä Tampereen paikallisottelu Tapparan ja Ilveksen välillä.

Liigassa Tappara kärsi viime viikolla 5-3-tappion Kiekko-Espoon vieraana, mutta kaatoi kotonaan Lukon lauantaina 4-2-lukemin. Nokia Areenalla Tappara on tällä kaudella voittanut viisi seitsemästä kotiottelustaan ja jäänyt pisteittä ainoastaan kerran.

Tamperelaisten pistekärkeä jakaa samalla pistesaldolla kolme pelaajaa. Kristian Tanus, Petteri Puhakka ja Julius Mattila ovat kukin keränneet 11 tehopistettä. Puhakka ja Tanus ovat tehneet täsmälleen samat tehot 5+6.

- Hyvillä fiiliksillä lähdetään tietysti pelaamaan. Kaksi voitokasta peliä alla, mutta tietysti tiedetään kovan haasteen olevan vastassa. Lähdetään parantamaan omaa peliä. Hyvä joukkue tulee vastaan. Heillä on leveä materiaali ja ovat luisteluvoimainen porukka. Erittäin aktiivista peliä pelaavat, Welling ennakoi.

Tapparan sairastuvalla ovat tällä hetkellä puolustajat Ruben Rafkin ja Olli Juolevi sekä viime viikolla itseään loukannut joukkueen kapteeni Otto Rauhala.

Seuraa heitä

Jesper Piitulainen: Kapteenilla oli omien sanojensa mukaan keskiviikkona lapa kuumana. Toiveissa on, että myös lauantaina lapa on samassa lämpötilassa.

Kristian Tanus: Jukuripaidassakin urallaan vieraillut Tanus on pelannut tehokkaan alkukauden. Hyökkääjä on ollut viime peleissä hyvässä lennossa, sillä hän on neljän ottelun pisteputkessa, jonka aikana ovat syntyneet tehot 4+2.

Top5-pistemiehet

Jukurit

Peter Abbandonato, 12. 3+9=12

Alex Berardinelli, 15. 3+9=12

Aleks Haatanen, 13. 5+5=10

Jesper Piitulainen, 13. 5+3=8

Sakke Hämäläinen, 15. 1+7=8

Tappara

Petteri Puhakka, 10. 5+6=11

Kristian Tanus, 11. 5+6=11

Julius Mattila, 11. 3+8=11

Nicholas Halloran, 10. 3+5=8

Oiva Keskinen, 11. 3+5=8