RAPORTTI: Jukureille finaalitaiston ensimmäinen kiinnitys!

Jukurit otti maanantaina ensimmäisen finaalikiinnityksen. Kuva: Mikko Rahikainen
Jukureiden ja Hokin välinen finaalisarja alkoi ennakkoonkin odotetun vauhdikkaasti. Ensimmäinen kamppailu päättyi yli 2000 silmäparin edessä Jukureiden voittoon 5-2 (1-0, 4-0, 0-2).

Mestiksen kauden 2015-2016 ensimmäinen finaali alkoi juhlallisesti Maamme -laululla, jonka esitti Jukureiden maalivahti Juhana Aho.

Hokki aloitti ottelun energisesti, mutta Mestis-finaalien maalitilin avasi kotijoukkue. Jukuripuolustaja Samuli Piipposen laukaus viivasta upposi ohi Hokki-vahti Tuukka Smuran. Maalia edelsi viikinkiryhmän hieno kiekonriisto hyökkäyspäässä Joonas Sammalmaan ja Teemu Turusen toimesta.

Hokki pääsi yrittämään tasoitusta pariin otteeseen ylivoimalla, mutta Jukureiden maali pysyi puhtaana ja toiseen erään siirryttiin Jukureiden maalin komennossa.

- Lähdimme huonosti liikkeelle, emme olleet ihan ytimessä, syötettiin huonosti ja kamppailtiin huonosti, Jukureiden pääkäskyttäjä Antti Pennanen tiivisti finaalisarjan ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen.

Toinen kaksikymppinen alkoi kiihkeästi ja Hokki painoi Jukureiden päälle. Ilkka Vaarasuo puolusti omassa päässä hyvin, minkä jälkeen Oula Palve ja Timo Hiltunen pääsivät kaksi vastaan yksi -hyökkäykseen. Palve viimeisteli kotijoukkueen 2-0 osuman Smuran kainalon kautta.

Kymmenen minuuttia myöhemmin verkot heiluivat jälleen. Tällä kertaa Jukurit sai pyörityksen Hokin päätyyn ja Marko Kauppisen kautta kiekon laukoi viivasta maalia kohti Roope Ranta ja Niko Laakkonen ohjasi kiekon jo kolmannen kerran Hokin verkkoon.

Momentum oli Jukureilla ja vain kymmenen sekuntia myöhemmin Jukurit onnistui viimeistelemään jo 4-0
-lukemat. Hienon maalin viimeisteli Teemu Turunen Jarno Pavénin ja Miro Mäkisen esityöstä. 4-0 -osuman jälkeen Hokin maalilla Tuukka Smura sai väistyä ja torjuntavuoroon asteli Sami Väliharju.

Jukurit viimeisteli vielä erään neljännen maalinsa ja lukemat 5-0. Teemu Turunen ujutti kiekon harhautuksien jälkeen Hokin verkkoon, syöttöpinnat Roope Rannalle ja Teemu Henritiukselle.

Kolmas erä alkoi Hokin uuden ilmeen myötä, sillä Hokki iski kaksi maalia ennen erän puoliväliä. Ensin onnistui Markus Piispanen joukkueensa aloitusvoiton jälkeen ja hetkeä myöhemmin Ville Rajala laukoi kiekon jukurivahti Christian Heljangon taakse.

- Ensimmäisellä tauolla saatiin fiilistä ylös ja se näkyi toisessa erässä, siinä olimme tehokkaita. Yksilötasolla jäi vähän hampaankoloon, mutta keskiviikkona parannetaan, Pennanen suuntasi katseet jo seuraavaan kohtaamiseen.

Enempää maaleja ei enää nähdä ja ottelun lopputulos 5-2! Tämän voiton myötä Jukureille ensimmäinen kiinnitys ottelusarjasta. Seuraava ottelu mitellään keskiviikkona Kajaanissa.