Jukurien kesäharjoitukset käynnistyvät, kaksi hyökkääjää mukana tryout-sopimuksilla

Mikkelin Jukurien liigajoukkueen kesäharjoituskausi käynnistyy maanantaina Ikioma Areenalla. Paikalla ovat kaikki tämän hetken sopimuspelaajat sekä lisäksi kaksi hyökkääjää, jotka tavoittelevat mikkeliläisjoukkueesta pelipaikkaa tryout-sopimuksilla.

Laitahyökkääjän paikalla viihtyvä Miikka Tuomainen, 29, on suomalaiselle kiekkoväelle varsin tuttu nimi. 191-senttiseltä ja 100-kiloiselta Tuomaiselta löytyy kokemusta Liigan haasteista peräti 445 runkosarjaottelun edestä. Tehopisteitä Tuomainen on iskenyt Liigassa kaikkiaan 91.

Tuomainen on edustanut Liigassa aikaisemmin Rauman Lukkoa, Helsingin IFK:ta sekä Turun Palloseuraa.

- Tuomainen on kokenut pelaaja, jolle me haluamme antaa mahdollisuuden tryoutilla. Isokokoinen karpaasi on ollut muiden silmissä kenties hieman kadoksissa, mutta me katsomme tilanteen raikkailla silmillä, linjaa Jukurien päävalmentaja Risto Dufva.

Viime kaudella Tuomainen pelasi alkukauden Saksan kolmannella sarjatasolla, seurana EHC Klostersee. Kausi päättyi kuitenkin Mestiksessä TUTOn paidassa.

Laidassa viihtyy myös toinen tryout-pelaaja, 24-vuotias Mikko Virtanen. Jyväskylässä syntynyt 182-senttinen ja 80-kiloinen Virtanen on edustanut viime kaudet JYP-Akatemiaa. Päättyneellä kaudella tilastoihin kirjattiin myös 16 ottelua JYPin liigajoukkueessa.

- Virtanen on eräänlainen "myöhäisherännyt" tapaus. Seuraavaksi katsomme, löydämmekö tämän taitopelaajan kanssa yhteisen tulevaisuuden, kommentoi Dufva.

Päävalmentaja Dufvalla on selkeän määrätietoinen visio tulevien viikkojen joukkueharjoituksiin.

- Jokainen harjoitus ja jokainen hetki ovat todella tärkeitä. Arvot ja asenteet lihallistuvat. Meillä ei ole turhia päiviä. On vain tärkeitä päiviä. Ymmärrämme myös sen, että olemme matkalla ja kaikki ei ole vielä valmista, mutta oikea suunta pitää löytää alusta alkaen.